Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA stemt tegen nieuwe vreemdelingenwet

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA stemt tegen nieuwe vreemdelingenwet

Het CDA heeft tijdens Kamerstemmingen op 14 juni uiteindelijk tegen de nieuwe vreemdelingenwet gestemd. Bij de beoordeling daarvan heeft de CDA-fractie de positieve elementen en negatieve elementen tegen elkaar afgewogen. Positief zijn bijvoorbeeld de standaard schorsende werking, de voornemenprocedure het besluitmoratorium en de meer omvattende beschikking. Zaken die overigens ook hadden kunnen worden ingebracht in de huidige wet. Daar is geen nieuwe wet voor nodig.

Kern van het wetsvoorstel is het zogenoemde éénstatusmodel. Iemand met een status van een oorlogsvluchteling kan niet meer doorprocederen om de status van politiek verdragsvluchteling te ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie