Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU-conferentie over imago natuurwetenschappen en techniek

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

VU-conferentie over het imago van de natuurwetenschappen en techniek: Hoe stoffig is het imago van de botawetenschap?

Techniek en natuurwetenschappen domineren onze huidige cultuur; daaraan hebben we onze welvaart te danken. Toch verliezen ze aan populariteit onder de jongeren. Bètawetenschap wordt gezien als saai, technisch en milieuonvriendelijk. Het huidige imago van techniek en natuurwetenschappen is onlosmakelijk verbonden met hun geschiedenis. Heeft de bètawetenschap ook andere imago´s gehad? Wat zijn bepalende factoren geweest in het tot stand komen van het heersende, overwegend negatieve beeld? Hoe slecht is het imago van de bètawetenschap precies? Deze vraagstukken staan centraal tijdens de tweedaagse conferentie ´The changing image of sciences´ die op donderdag 15 en vrijdag 16 juni plaatsvindt op de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Musea, de geringe aanwezigheid van vrouwen, de reductie van biologie tot chemie en natuurkunde, de prominente rol van de computer in de bètawetenschap, chemische vervuiling, kernwapens: allemaal factoren die een rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het huidige beeld van de bètawetenschap. De verschillende, voornamelijk buitenlandse sprekers zullen in hun lezingen op deze factoren ingaan.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie