Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2000

Politieberichten stad Utrecht, 9.45 uur
Vijf witwassers aangehouden

UTRECHT De politie heeft afgelopen week vijf verdachten in de leeftijd van 23 tot 59 jaar aangehouden op de automarkt (veemarktterrein) in Utrecht. De mannen worden verdacht van heling van geld.

In februari meldde een bankinstelling in de omgeving van de automarkt de politie dat zij aan het loket steeds meer en vaker grote sommen geld ter wisseling aangeboden kreeg. Deze transacties waren vaak net onder het meldplichtbedrag van 25.000 gulden.
Bij de bank ontstond het vermoeden dat dit geld niet afkomstig was uit de autohandel en er dus sprake was van witwassen. De politie is onmiddellijk gestart met een breed onderzoek. Zij hield afgelopen week vijf verdachten aan. Vier verdachten hebben een verklaring afgelegd en zijn heengezonden. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd meerdere verdachten in deze zaak aangehouden kunnen worden. In het belang van het verdere onderzoek kan de politie geen nadere informatie verstrekken.

Getuigen houden autokrakers aan

UTRECHT Twee getuigen van een eerdere auto-inbraak aarzelden niet toen zij de verdachte gisteravond zagen op de Cremerstraat en hielden de 28-jarige Utrechter vast tot de politie kwam.
De verdachte zou op 11 juni een autokraak hebben gepleegd. De man is aangehouden, de politie onderzoekt de zaak.

Jongens plegen vernielingen

UTRECHT De politie hield gisteravond een negenjarige Utrechtse jongen aan. De jongen bekende met zeven kameraden vernielingen te hebben gepleegd in een in aanbouw zijnd gebouw aan de Admiraal Helfrichlaan. De jongens hebben ondermeer coating over de vloer gegooid, een kunststof ruit vernield en met een elektrische kar rondgereden. De jongeman is gisteravond naar huis gebracht, de politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Verkeerscontroles

UTRECHT Tijdens een verkeerscontrole op de Eykmanlaan, gistermiddag, werden 28 processen-verbaal opgemaakt. In 27 gevallen werd de maximumsnelheid overtreden, één bestuurder reed zonder rijbewijs. De hoogstgemeten snelheid was 74 waar 50 is toegestaan.

Tijdens een controle bij de Berekuil werden gistermiddag in anderhalf uur tijd 25 bestuurders bekeurd die rechtsaf sloegen waar dat niet mag.

Een snelheidscontrole op de Rijnkade leverde 154 overtredingen van de maximumsnelheid op. De controle werd gistermiddag tussen half vier en half zes gehouden. De snelste reed 82 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Doordat zij op het Lucasbolwerk door rood reed hield de politie gisteravond een 46-jarige automobiliste uit Utrecht aan. De vrouw had te veel alcohol op; ze blies op het bureau circa anderhalf promille. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Wapen aangetroffen
UTRECHT Een man zag gistermiddag op het Jansveld dat een andere man een wapen liet zien. De man belde direct de politie. Hij had het wapen inmiddels bemachtigd en gaf het aan de politie. De politie onderzoekt het wapen en is op zoek naar de eigenaar.
Agent gewond bij aanhouding jongen
UTRECHT Een 35-jarige politieagent raakte gisteravond gewond tijdens de aanhouding van een 22-jarige Utrechter op het Herderplein. Op het Herderplein veroorzaakte een groep jongeren overlast, waarop de politie de jongeren verzocht daar weg te gaan. De 22-jarige jongen had daar geen zin in. De agent wilde hem een proces-verbaal geven, maar de jongen weigerde zijn naam te geven en wilde weglopen. Toen de agent hem bij de arm pakte, kreeg hij een kopstoot en werd zijn keel dichtgeknepen.
Hierop begon de groep van zon tien personen zich met de aanhouding te bemoeien. Collegas hielpen de agent door met honden en de wapenstok de groep op afstand te houden. De 22-jarige is naar het bureau gebracht. De agent liep een gekneusde kaak en pink en een pijnlijk rechteronderbeen op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie