Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPN komt met ToetsBijBezet op het openbare telefoonnet

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Keywords:

Nu ook in Houten: ToetsBijBezet op het openbare telefoonnet.

donderdag 15 juni 2000 - Bron: KPN Telecom

Het overkomt je regelmatig. Degene die je belt is in gesprek. Voor hoelang weet je echter niet. Aan de noodzaak het nummer steeds te moeten herhalen maakt KPN Telecom sinds nu een einde met de introductie van de gratis dienst ToetsBijBezet.

KPN Telecom heeft hiermee een landelijke primeur. De dienst werkt in combinatie met alle toestellen op het gewone telefoonnet en met de meeste toestellen op het ISDN-net. Consumenten en kleine bedrijven met een aansluiting op het vaste net van KPN Telecom, toetsen bij het horen van de ingesprektoon op de 5 van het telefoontoestel en leggen de hoorn weer neer. Zodra de gebelde het gesprek beëindigd heeft gaat de telefoon bij de beller over. Bij het opnemen van de hoorn wordt de verbinding met de gebelde automatisch tot stand gebracht. De oorspronkelijke beller betaalt de normale telefoonkosten van het gesprek.

ToetsBijBezet is een gratis service voor klanten van KPN Telecom. Een abonnement of aanmelding is niet nodig. Ook is er geen speciale apparatuur nodig. ToetsBijBezet kan dus direct worden gebruikt. De inschakeling is geslaagd wanneer de ingesprektoon overgaat in de kiestoon. ToetsBijBezet kan naar maximaal 5 verschillende bezette nummers gelijktijdig worden ingeschakeld. 45 minuten lang checkt de KPN-computer of de lijn van de gebelde weer vrij is. Zodra de lijn vrij is gaat de telefoon bij de beller over. Wanneer niet binnen 20 seconden wordt opgenomen door degene die ToetsBijBezet heeft ingeschakeld dan vervalt de inschakeling automatisch.

Vanaf een ISDN2-aansluiting kan de werking van ToetsBijBezet afwijken. In sommige gevallen wordt de dienst geactiveerd via een andere toets of toetscombinatie. Ook zijn er toestellen die de dienst niet ondersteunen. Bij de meeste ISDN-toestellen kan de dienst eenvoudig worden geactiveerd via het toestelmenu. De komende dagen ontvangen alle klanten met een ISDN2-aansluiting een brief met informatie over de werking van ToetsBijBezet via ISDN.

ToetsBijBezet werkt alleen wanneer gebeld wordt via KPN Telecom, dus niet indien het gesprek wordt gevoerd via Carrier Select of als Carrier PreSelect is ingesteld. De dienst werkt niet bij gesprekken naar mobiele nummers, 0800- en 0900-nummers, bedrijfstelefooncentrales en naar het buitenland.In situaties waar veel mensen gebruik maken van één aansluiting kan het gebruik van ToetsBijBezet tot verwarring leiden. Degene die de telefoon opneemt kan iemand anders zijn dan degene die de terugbeldienst heeft geactiveerd. In deze situaties kan Toets-BijBezet worden geblokkeerd.


Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie