Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uneto: Grote interesse voor elektronisch ondernemen

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNETO

Grote interesse voor elektronisch ondernemen

Zoetermeer, 15 juni 2000 - Zeshonderd ondernemers hebben in april en mei de bijeenkomsten elektronisch ondernemen van Uneto bezocht. De hoge opkomst in deze drukke tijd bewijst hoe groot de belangstelling is voor het onderwerp. Elektronisch ondernemen is voor veel Uneto-leden een tweesnijdend zwaard. Zij kunnen zelf de vruchten plukken van efficiëncyverhoging en verbetering van de service, maar zijn tevens degenen die opdrachtgevers assisteren bij de invoering van elektronisch ondernemen.

De bijeenkomsten elektronisch ondernemen vormen een onderdeel van de tweede fase van het gelijknamige project. Tijdens de eerste fase is met een subsidie van het ministerie van EZ eind 1998 een onderzoek verricht naar de bekendheid met en het gebruik van toepassingen van elektronisch ondernemen, door Uneto gedefinieerd als het geheel aan zakelijke handelingen dat met elektronische middelen sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd.

Ten tijde van het onderzoek liep de elektrotechniek al voor op veel andere bedrijfstakken. De automatiseringsgraad was 98 % en van de bedrijven bezat 45 % een internetaansluiting. Ook bleken Uneto-leden bekend te zijn met het begrip elektronisch ondernemen. Een deel meende echter ten onrechte dat de invoering van elektronisch ondernemen veel tijd, kennis en geld zou vergen, terwijl het praktisch nut voor hun bedrijf niet groot zou zijn.

Individueel advies
De tweede fase, opnieuw met subsidie van EZ, heeft tot doel dit beeld te corrigeren en duidelijk te maken wat elektronisch ondernemen kan betekenen voor bedrijven. Hiertoe houdt Uneto bijeenkomsten, zal er een serie brochures verschijnen en ontvangen Uneto-leden een CD-ROM met how-to informatie. Bovendien hebben alle aangesloten ondernemers dit jaar een aansluiting ontvangen op het Instalnet, een besloten netwerk op basis van internet-technologie.
Het tweede doel van het project is ondernemers in contact te brengen met adviseurs van Syntens. Deze organisatie is onder andere voortgekomen uit de voormalige innovatiecentra. De adviseurs hebben een training ontvangen, zodat zij bekend zijn met de werkprocessen binnen elektrotechnische bedrijven. Ze geven een individueel advies over kansrijke toepassingen en begeleiden de invoering daarvan. Hun activiteiten worden grotendeels gesubsidieerd door het ministerie van EZ.

Razendsnel
Een enquête onder de bezoekers van de bijeenkomsten maakt duidelijk hoe razendsnel de ontwikkelingen gaan. Bijna zeven van de tien heeft al eens advies ingewonnen. Uneto blijkt de belangrijkste informatiebron te zijn, gevolgd door ICT-specialisten. Op basis van de informatie zijn diverse toepassingen ingevoerd. Toppers zijn toepassingen voor verkoop (10%), uitvoering van projecten (10%), voorraadbeheer en bestellen (17%) en financiën en administratie (18%).

Ook is gevraagd naar de grootste informatiebehoefte in de nabije toekomst. Van de bezoekers wil 64 % weten welke invloed internet zal hebben op de eigen bedrijfsvoering. Veel vragen (bij 27%) zijn er ook over websites bouwen: zelf doen of uitbesteden? De behoefte aan informatie over nieuwe mogelijkheden van mobiele communicatie leeft bij 36 %.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie