Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen Turks feest op Stadhuisplein Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven


Persbericht: 14 juni 2000, no.40

Intensivering activiteiten Eindhovense binnenstad op 15 juni

Turks feest op Stadhuisplein niet haalbaar

De Turkse gemeenschap en gemeente Eindhoven hebben vanmiddag in gezamenlijk overleg besloten op 15 juni geen Turks feest op het Stadhuisplein te organiseren. Hoewel recent het signaal kwam dat het openbare orde en veiligheidsbeleid wel de ruimte hiervoor gaf, was de termijn te kort om een kwalitatief hoogstaand feest te organiseren.

Besloten is om op de wedstrijddag bestaande initiatieven in het centrum te versterken. Zo zal het feest in het Beursgebouw een Turks tintje krijgen, onder meer met behulp van muziek en catering. Hier zal ook zoals gepland de wedstrijd op grootbeeldscherm worden vertoond. De reeds geplande activiteiten in het centrum zoals loopgroepjes, muziekgroepen, het uitdelen van landenhoeden en schminkactiviteiten gaan gewoon door en worden waar mogelijk ook geïntensiveerd. Deze activiteiten zijn met name te vinden op het Stationsplein, de Markt en het Stratumseind. Naar verwachting zal de gehele binnenstad donderdag 15 juni een feestelijk decor vormen voor zowel Turkse, Zweedse als Nederlandse supporters.

Daarnaast zal woensdag 21 juni a.s. de Woenselse Markt worden omgetoverd tot Europaplein met als thema Turkije. Dit evenement, dat aanvankelijk gepland stond voor 28 mei, kon destijds niet doorgaan vanwege zware storm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie