Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Picture CD van Kodak: CD wordt foto-album

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Picture CD van Kodak betekent het einde van de schoenendoos als 'foto-album'

Vianen, 15 juni 2000 - Met de Picture CD biedt Kodak consumenten een leuke, makkelijke en goedkope manier om kennis te maken met digitale fotografie, zonder dat het nodig is om de manier waarop zij foto's maken te veranderen. De Picture CD werkt heel eenvoudig. Wanneer een consument een 35mm fotorolletje of Advanced Photo System (APS) film aanbiedt om te laten ontwikkelen kunnen zij ervoor kiezen de foto's op een Picture CD te laten zetten. Met de digitale foto's op de cd kunnen consumenten vervolgens zelf aan de slag, bijvoorbeeld om ze te bewerken. Maar de digitale foto's lenen zich natuurlijk ook om via e-mail te versturen naar familie en vrienden.

De Kodak Picture CD is verkrijgbaar bij verkooppunten van Kodak Images. Kodak Images is het kwaliteitsmerk van het ontwikkelen en afdrukken van foto's in het Kodak lab. Binnen drie werkdagen ontvangt de consument alle foto's in elektronische vorm op de Kodak Picture CD, samen met de traditionele afdrukken en negatieven. Op elke Kodak Picture CD is tevens door Kodak en Adobe ontwikkelde software te vinden die het mogelijk maakt de foto's te bekijken, te rubriceren en te bewerken. Bovendien geeft deze software de mogelijkheid om de foto's direct per e-mail te versturen, zonder dat daarvoor een apart e-mailprogramma gestart hoeft te worden. Indien u na de aanschaf nog vragen heeft over het product kunt u terecht bij de Kodak helpdesk.

Uit een onderzoek van Kodak blijkt dat er met slechts 2 procent van alle foto's iets wordt gedaan. Dat betekent dat maar liefst 98 procent eindigt in een album, een la of een oude schoenendoos. consumenten met een computer, waarvan het aantal nog steeds groeit, kunnen hun foto's op de Picture CD zelf aanpassen en bewerken. Zij kunnen bijvoorbeeld een vergroting of een uitsnede maken, of het 'rode ogen'-effect verhelpen. Ook is het mogelijk een kleurenfoto om te zetten in zwart/wit. Foto's kunnen tevens als wallpaper (achtergrond) voor de Windows-desktop bewaard worden en gebruikers kunnen heel eenvoudig een diavoorstelling van meerdere foto's samenstellen en weergeven.

De prijs van de Kodak Picture CD bedraagt NLG 19,00 (incl BTW), bij gelijktijdig ontwikkelen en afdrukken van kleinbeeld- en APS negatieffilms.

Kodak is wereldwijd marktleider op het gebied van fotografie. Kodak bedenkt, ontwikkelt en verkoopt onder de merknaam Kodak en Kodak Images, accessoires (randapparatuur), consumptieartikelen en verleent services op elk gebied van de consumentenfotografie: camera's (APS en camera's voor eenmalig gebruik), films (negatieven en afdrukken), fotografische afhandeling (ontwikkelen, afdrukken en logistiek). Kodak verzekert haar klanten dagelijks van de beste services en de meest hoogwaardige en innovatieve producten. .

Voor meer informatie:
Monogram Communication Strategies (MCS)
Contactpersoon: Anita Blank-Schoordijk/Judith van Essen Tel.: 023 - 562 82 08

Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372, Kodak Helpdesk België: 02 - 7131445

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie