Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingen basisschool krijgen zwemmidag voor vinden drugs

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Zwemmen als 'vindersloon'

Datum: 15/6/2000
Auteur: Peter van der Graaf

Op 18 mei 2000 waren kinderen van christelijke basisschool Het Kompas uit Anna Jacobapolder op schoolkamp in Bergen op Zoom. Tijdens een speurtocht in het bos aan de Boslustweg in Bergen op Zoom vonden ze een sporttas en een paar vuilniszakken. Samen met de boswachter gingen ze de volgende dag terug om te kijken wat er in die tas en vuilniszakken zat. Het bleek een partij softdrugs te zijn met een straatwaarde van fl. 120.000,=. De vondst kreeg veel media-aandacht o.a. het Jeugdjournaal-, maar door al deze media-aandacht viel de geplande zwemmiddag letterlijk en figuurlijk in het water. Bovendien heeft zich niemand gemeld die fl. 120.000,= aan softdrugs kwijt is. Dus ook geen 'vindersloon van de rechtmatige eigenaar' voor de jeugdige vinders.

De gemeente Bergen op Zoom en het politiedistrict Bergen op Zoom willen toch de oplettende speurdertjes bedanken. Omdat ze zo oplettend zijn geweest en omdat door alle commotie de zwemmiddag niet is door gegaan, krijgen ze een soort alternatief 'vindersloon' aangeboden. Morgenmiddag, vrijdag 16 juni 00, mogen ze met de hele klas gaan zwemmen in het pasgeopende zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Na afloop krijgen ze van de gemeente Bergen op Zoom een drankje aangeboden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie