Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Arbeidsongeschiktheid leidt bij vrouwen vaker tot ontslag'

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Vrouwen vaker ontslagen dan mannen
Vrouwenbond - (fnvvrouw@xs4all.nl)

Bij veertig procent van de vrouwen die ontslagen worden is dit een gevolg van arbeidsongeschiktheid. Bij mannen is veel vaker sprake van een andere ontslagreden. ‘Weer een vorm van indirecte discriminatie', vindt
Vrouwenbondsvoorzitter Tineke van der Kraan. ‘Blijkbaar vinden werkgevers het erger om een vrouwelijke werknemer in dienst te houden als zij een arbeidshandicap heeft, dan een mannelijke. In tegenstelling tot wat de overheid wil, moet er dus juist meer ontslagbescherming geboden worden. En bij ontslagprocedures moeten rechters nadrukkelijk nagaan of de sekse van de werknemer geen enkele rol speelt bij de reden van de ontslagaanvraag. Eerder is al gebleken dat voor deeltijders minder werk gemaakt wordt bij reïntegratie. Ook hiervan worden vooral vrouwen de dupe. Als werkgevers vrouwen anders blijven behandelen dan mannen, zal de arbeidsparticipatie van vrouwen stagneren. En dan moeten ze ook niet zeuren als ze geen personeel kunnen vinden' aldus Tineke van der Kraan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie