Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP interpellatie over private verpleeghuisvestingen

Datum nieuwsfeit: 15-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen15.006 vragenformulier 15 juni 2000

Gemaakt: 15-6-2000 tijd: 14:42


5


2990012573

Interpellatievragen van het lid Kant (SP) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzake private verpleeghuisvestingen. (Ingezonden 15 juni 2000)


1

Bent u op de hoogte van de plannen van de 'stichting ontwikkeling private verpleeghuizen' inzake het initiatief voor private verpleeghuisvestingen zoals zij deze heeft gepresenteerd tijdens een persconferentie op 9 juni?


2

Vindt u het gewenst dat AWBZ-toegelaten instellingen als reguliere verpleeghuizen commerciële activiteiten gaan ontplooien vooral met het oog op afbraak van de solidariteit, vermindering van toegankelijkheid en het risico op toenemende tweedeling en voorrangszorg? Zo nee, wat gaat u hieraan doen?


3

Is de verwachting die de initiatiefnemers tijdens de persconferentie uitspraken namelijk dat de bewoners van de private verpleeghuizen in de nabije toekomst gebruik zouden kunnen maken van een vorm van pgb, reëel Zo ja, betekent dat dat kapitaalkrachtige ouderen met een persoonsvolgend AWBZ-budget via deze private vorm versneld aanspraak kunnen maken op AWBZ-zorg?


4

Worden in de praktijk verplegend personeel, facilitaire diensten en administratie en beheerstaken voor de collectieve en private tak, gescheiden?


5

Acht u in de praktijk een scheiding van collectieve en private zorg houdbaar, doorzichtig controleerbaar en transparant?


6

Zullen de kosten deels aftrekbaar zijn voor de belasting en zo ja voor welk deel van de kosten van 8500 gulden per maand? Zo ja hoe beoordeelt u de situatie dat kapitaalkrachtige ouderen mede hierdoor versneld in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg?


7

Bent u van mening dat vanwege de personeelstekorten het op dit moment onmogelijk is zulke private initiatieven te ontwikkelen zonder dat het de andere zorg uitholt? Zo ja, vindt u dan zolang er een dergelijke arbeidsprobleem is, er geen plaats is voor dit soort experimenten en indien u dat vindt, wat kunt en gaat u hiertegen doen?


8

Is het waar dat de reguliere verpleeghuizen grond verkopen voor dit project? Zo ja, vindt u het acceptabel of bent u van mening dat deze grond beschikbaar moet blijven voor renovatie- en uitbreidingsprojecten voor de reguliere zorg? Zo ja, wat kunt en gaat u hiertegen doen?


9

Hoe kan voorkomen worden dat de solidariteit in de AWBZ-zorg wordt ondermijnd indien kapitaalkrachtige ouderen meer en meer gaan kiezen voor een private vorm van zorg?


2990012580

Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over sluiting van opvangcentra door het Bureau Jeugdzorg Friesland. (Ingezonden 15 juni 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het krantenartikel 1) waarin wordt gemeld dat ouders van ADHD-kinderen in actie komen tegen sluiting van opvangcentra door het Bureau Jeugdzorg Friesland?


2

Wat is uw mening over deze sluiting, en wat zijn volgens u de precieze redenen die tot sluiting van deze opvangmogelijkheid hebben geleid?


3

Vindt u de sluiting verdedigbaar, terwijl er wachtlijsten zijn voor de opvang van kinderen met gedragsproblemen? Hoe verklaart u het feit dat ouders wel behoefte hebben aan opvang van hun kinderen en hierdoor in actie komen, en dat het Bureau Jeugdzorg Friesland van mening is dat de behoefte aan 24 uurszorg afneemt? Hoe past dit in de visie van vraaggestuurde jeugdzorg?


4

Kunt u inzicht geven in de wachtlijsten en de wachttijden voor de bureaus Jeugdzorg in het algemeen en bureau Jeugdzorg Friesland in het bijzonder? Kunt u een differentiatie maken naar de problematiek die zich bij de verschillende categorieën kinderen voordoet? Zo neen, bent u bereid een onderzoek hiernaar te doen en de Kamer hierover te rapporteren?

De Volkskrant, 1 juni jl.


2990012590

Vragen van het lid Niederer (VVD) aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het aantal verkeersslachtoffers in West-Brabant. (Ingezonden 15 juni 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het bericht, dat het aantal verkeersslachtoffers in West-Brabant toeneemt, terwijl de provincie Noord-Brabant als zodanig juist een daling laat zien?
1)


2

Indien het bericht als bedoeld in de vorige vraag correct is, hoe komt het dan dat juist de regio West-Brabant een afwijkend beeld laat zien? Heeft dit te maken met de infrastructuur, met mate van toezicht door de (verkeers)politie of zijn er andere aanwijsbare oorzaken?


3

Hoe verhoudt de trend in de provincie Noord-Brabant zich met die in de overige provincies? Indien er beduidende verschillen zijn, hoe zijn deze te verklaren?


4

Is het waar, dat de landelijke taakstelling inzake het aantal verkeersslachtoffers van het Structuurschema Verkeer en Vervoer II niet wordt gehaald? Zo ja, welke maatregelen overweegt u te nemen om deze alsnog te verwezenlijken?

BN/De Stem, 14 juni 2000, bericht ondershands aan bewindspersoon toegezonden.


2990012600

Vragen van het lid Dankers (CDA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de limiet voor het verblijf in noodbouw. (Ingezonden 15 juni 2000)


1

Herinnert u zich uw antwoorden op mijn eerdere vragen over de limiet voor het verblijf in noodbouw voor bewoners van verpleeg- of verzorgingshuizen? 1)


2

Kan uit uw antwoorden op de vragen 4 en 5 «indien tijdelijke huisvesting vanuit een ander perspectief zou worden ontwikkeld , bijvoorbeeld voor het versneld oplossen van de wachtlijstproblematiek, en er vanuit dat perspectief kwaliteiten aan worden toegevoegd, kan de maximale periode dat bewoners daarin verblijven vergroot worden» worden opgemaakt dat u het plaatsen van noodbouw ziet als een oplossing voor het wegwerken van de wachtlijsten voor verpleeg- en verzorgingshuizen?


3

Moet het plaatsen van noodbouw gezien worden als «onorthodoxe oplossing» voor het wegwerken van de wachtlijsten?


4

Bent u, indien het antwoord op bovenstaande vraag bevestigend luidt, bereid om, naast het stellen van aanvullende kwaliteitseisen, een maximumtermijn vast te stellen waarin bewoners in dergelijke semi-permanente noodbouw ondergebracht mogen worden?

Aanhangsel van de Handelingen nr. 1314.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...