Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie 'Geliefde Oldtimers' in Mercure Hotel Lelystad

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
"Geliefde Oldtimers", expositie van foto's en schilderijen van oldtimers door Miep Bos in Mercure Hotel lelystad

LELYSTAD- In de maanden juni en juli van dit jaar geeft Miep Bos, kunstenares uit Lelystad, haar foto's, acrylschilderijen en collages, een plaats in restaurant The Mask van Mercure Hotel Theater & Congrescentrum Lelystad.

Deze keer is het onderwerp, haar grote liefde: de oldtimer. Miep staat al jaren op diverse Lelystadse oldtimerdagen langs de weg, om die prachtige glimmende machines op foto vast te leggen. Dit jaar zijn er drie oldtimerdagen in heel Flevoland en het is de bedoeling, dat in totaal 2000 wagens uit vervlogen tijden Lelystad op 16, 17 en 18 juni zullen binnenrijden.

Menig foto heeft ze gebruikt voor haar kleurige acrylschilderijen. Haar nieuwste foto's heeft ze in maart jl. in de Utrechtse Jaarbeurs genomen. Daar waren tot haar grote vreugde vele fantastische merken aanwezig, waarvan zij een aantal tot in detail heeft vastgelegd.

Op de tentoonstelling zijn een aantal details, bijna levensgroot, in posterformaat te zien. Af en toe laat ze een oldtimer ook vliegen, haar fantasie is groot. Dit schilderij, de "Vliegende oldtimerbus" genaamd, was onlangs te zien bij de IKON-televisie in het programma "Babylon" op 25 april jl., Miep werd geïnterviewd door Kefah Allush.

Ze vindt oldtimers, rijdende geschiedenisboeken, een soort tijdmachines, waar je in kunt stappen en terug gaan in de tijd.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 10 juni 2000 om 14.00 uur geopend en is daarna dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur 's-morgens.

Zie je een oldtimer, ken je het bouwjaar, dan weet je ook welke kleding erbij hoort. Miep studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waarbij kostuumgeschiedenis een onderdeel van de studie was.

De kleding groeide mee met de ontwikkeling van de auto. Broeken voor dames werden populair met de komst van de auto en de fiets. Hoeden werden met sjaals vastgebonden en lange sjaals werden taboe, vanwege de draaiende onderdelen van de (open!) auto. De heren gingen sportieve petten dragen en de hoge hoeden bleven in de kast. Stofbrillen en speciale caps van leer, zowel voor heren en dames kwamen in zwang.

Zie ook www.xs4all.nl/~jwbos/galerie4.html en www.xs4all.nl/~jwbos/galerie3.html

Mercure Hotel Lelystad
Agoraweg 11

8224 BZ LELYSTAD
0320 24 24 44

Miep Bos
Donaustraat 170

8226 LC LELYSTAD
0320 25 84 21

www.xs4all.nl/~jwbos
E-mail: (miepbos@xs4all.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie