Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst: Nieuwe componenten optische communicatie

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Afzender: (c.f.dekker@senter.nl)

Contactpersoon: Carla F. Dekker

Nieuwe componenten voor optische communicatie netwerken

Datum: 16 juni 2000

Het Innovatiegericht Onderzoeksprogramma (IOP) Opto-elektronica organiseert een middag bijeenkomst met als titel "Nieuwe componenten voor optische communicatie netwerken".

De afgelopen vier jaar hebben de Technische Universiteiten van Delft, Twente en Eindhoven en KPN-Telecom samengewerkt aan de ontwikkeling van componenten ontwikkeld, de zogenaamde "wavelength devision and multiplexing"(WDM) devices. Tijdens de bijeenkomst lichten deskundigen uit de industrie en uit het onderzoeksveld het principe, de werking en het beheer van optische netwerken en componenten toe.

Met behulp van de ontwikkelde componenten: devices, golflengte omzetters, add/drop knodes en cross-connects zullen netwerken aan elkaar gekoppeld worden. Dit is van groot belang voor een communicatie-infrastructuur die een steeds groter wordende datastroom ondersteunt.

Tijdens de bijeenkomst is voldoende tijd om de componenten in werking te zien en om met de ontwikkelaars en de industriële begeleiders van deze projecten van gedachten te wisselen.

Om de deelnemers volop de gelegenheid te geven vragen te stellen en de demonstraties bij te wonen, willen wij het aantal deelnemers aan deze workshop beperken. Deelname is gratis. Voor meer informatie over de bijeenkomst en over het IOP Opto-elektronica kunt u contact opnemen met Casper Langerak, Senter, telefoonnummer (070) 361 03 12, e-mail (c.j.g.m.langerak@senter.nl). www.iop.nl.

Senter

Postbus 30732

2500 GS

Den Haag

Telefoon: 070 - 3610365reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie