Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIPO: onnodige consulten kosten tientallen miljoenen guldens

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Piekerpatiënten belagen huisartsen

Onnodige consulten kosten tientallen miljoenen guldens

Ongeveer 350.000 Nederlanders worden geconfronteerd met het fenomeen overmatige bezorgdheid. Dit is een aandoening die door artsen wordt gedefinieerd als Gegeneraliseerde Angststoornis (GA) en zich o.a. uit als onophoudelijk piekeren en tobben over normale dagelijkse gebeurtenissen. Dit alles gedurende tenminste zes maanden. Dit 'chronisch piekeren', voor de patiënt en zijn/haar omgeving een vervelende aandoening, gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten, zoals slaap- en concentratieproblemen, rusteloosheid, snel vermoeid zijn, prikkelbaarheid en spierspanningsklachten. In opdracht van het farmaceutische bedrijf Wyeth-Lederle (Hoofddorp) is ter gelegenheid van de introductie van de 'anti-piekerpil' Efexor® ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie