Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-06-2000

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 09.45 uur
Man dreigt met mes

UTRECHT Vrijdagochtend om 06.00 uur kreeg de politie van de ambulancedienst het verzoek assistentie te verlenen bij een volledig doorgedraaide man in een woning aan de Kastanjestraat. Bij de komst van de politie bleek de 31-jarige Utrechter onder invloed van verdovende middelen en alcohol. Er was geen contact met de man te krijgen die voor veel overlast zorgde.

De vijf aanwezige agenten van het politiebureau Utrecht noord werden door de man met een groot vleesmes bedreigd. Uiteindelijk liep de man met het vleesmes de straat op en bleef stekende bewegingen naar de agenten maken. Een vrouwelijke agent kreeg een klap in het gezicht en raakte licht gewond. Alle aanwezige politiemensen hadden inmiddels het dienstwapen ter hand genomen waarbij een waarschuwingsschot werd gelost. Dit had op de man geen effect. Ook het leegspuiten van een brandblusser had geen effect. De man ging en vandoor met het mes in zijn hand en na een ronde door de wijk kwam hij weer terug bij zijn woning.

Hier werd de man door meerdere ter assistentie gekomen politiemensen omsingeld. Een buurtbewoner die de man kende kreeg uiteindelijk weer enig contact met hem waarna hij kon worden aangehouden. De man is ingesloten en wordt psychiatrisch onderzocht

Diefstal bestelbus

UTRECHT Een 41-jarige man uit Utrecht raakte donderdagochtend om half twaalf op de Bilderdijkstraat zijn bestelbus kwijt.

Op het moment dat de bestuurder zijn bestelbus onbeheerd achter liet om even naar de bakker te gaan werd deze gestolen. De eigenaar mocht met een getuige meerijden. Op de Joh. Camphuisstraat zag hij zijn bus rijden en trachtte de dief tot stilstand te dwingen door voor de bus te gaan staan. Hierna reed de bestuurder op de eigenaar in waarna hij op de bumper van de bus sprong en zich al rijdend vastklemde aan de motorkap. Al slingerend reed de dief door de Kanaalstraat met de bedoeling de eigenaar van de bus af te schudden.

Uiteindelijk gelukte het de eigenaar de deur van de bus open te trekken waarna hij al rijdend de dief achter het stuur vandaan probeerde te rukken. Dit resulteerde in een aanrijding waarbij vier autos beschadigd raakte. De bus kwam niet tot stilstand waarna de eigenaar op de weg viel en licht gewond raakte aan het hoofd. De dief is er met de bestelbus vandoor gegaan.

Aanhouding jeugdige autodieven

UTRECHT Donderdagavond rond half acht werden op de Burgemeester ter Pelkwijklaan drie jeugdige Utrechtse autokrakertjes aangehouden. De jongens, twee van elf en een van 14 jaar hadden een geparkeerde auto opengebroken op de Bm. Ter Pelkwijklaan. Een getuige had de inbraak gezien en meldde dat aan de politie. Na een korte zoekactie werden de drie op de Venuslaan ingerekend. Zij hadden het portier van de auto opengebroken maar verder niets meegenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie