Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiek wil duidelijkheid Slijtersproblematiek

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiek wil duidelijkheid Slijtersproblematiek

Nu blijkt dat er achtergehouden rapporten over slijtersproblematiek zijn, wil de binnenlandse politiek duidelijkheid over deze ziekte bij melkkoeien. Remi Poppe van de Socialistische Partij heeft, naar aanleiding van het artikel 'Oorzaak slijterkoeien al jaren bekend' dat in Vee & Gewas, Stal & Akker en Veldpost werd gepubliceerd, minister Laurens Jan Brinkhorst gevraagd deze geheime rapporten openbaar te maken. Remi Poppe spreekt daarbij de vrees uit dat de instanties die verantwoordelijk zijn voor het achterhouden van deze rapporten ook bij diverse onderzoeken zijn betrokken en daardoor geen onafhankelijke positie in de onderzoeken hebben.

Het artikel 'Oorzaak slijterkoeien al jaren bekend' is gebaseerd op onthullende rapporten en uitspraken van micro-chirurg Van Dongen. Het werpt een nieuw licht op de tot nu verborgen waarheid van de slijtersziekte. In de verschillende rapporten, die onder meer door de Gezondheidsdienst voor Dieren zijn opgesteld, worden de zieke slijterkoeien omschreven als AIDS-koeien. Deze ziekte lijkt op de Paardenaids die al in beide wereldoorlogen door de Duitse biologische oorlogsvoeringindustrie zijn gebruikt.

Evenals de micro-chirurg Van Dongen roept SP-er Remi Poppe op tot het openbaar maken van de betreffende rapporten.

Het artikel over deze geheime rapporten kunnen belangstellenden opvragen bij Agrio Uitgeverij in Wehl, uitgever van de regionale landbouwvakbladen Vee & Gewas, Stal & Akker, Veldpost en Agraaf.

Hoofdredacteur: Stefan Buning

Telefoon: 0314-684448

Fax:0314-682008

E-mail:(redactie@agrio.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie