Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen D66 Maassluis over ontwikkelingen Lickebaertgebied

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.129
Datum: 16 juni 2000

Schriftelijke vragen D66 over ontwikkelingen Lickebaertgebied

De fractie van D66 heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.
1. Bent u op de hoogte en hoeverre bent u bekend dat er plannen bestaan om in het Lickebaertgebied, dat tussen Maassluis en Vlaardingen is gelegen, een professionele drafbaan en een hotel met congrescentrum te ontwikkelen, dat een publiekstrekker van formaat moet worden en o.a. veel verkeersdrukte voor Maassluis zal opleveren?
Wie vertegenwoordigt het college in het recreatieschap Midden-Delfland, c.q. in de reconstructiecommissie.
2. Bent u het met D66 eens, dat het vreemd is om deze ontwikkelingen uit perspublicaties te moeten vernemen en heeft u inmiddels hierover contact gehad met het recreatieschap Midden-Delfland, de reconstructiecommissie Midden-Delfland en de gemeente Vlaardingen? Zo ja, waarom heeft u ons hierover niet eerder geïnformeerd?
3. Bent u het met D66 eens, dat het Lickebaertgebied groen moet blijven en er alleen ontwikkelingen mogen plaatsvinden die van algemeen nut zijn voor de directe omwonenden van dit gebied en geen verkeersaantrekkende werking mogen hebben voor dit qua autoverkeer al overbelaste gebied.
4. Bent u het met D66 eens dat er al diverse malen een aanslag is gedaan op het groen rondom Maassluis door o.a. het in gebruik nemen van het transportcentrum en het bedrijvencomplex Coldenhove in Maasland en het mogelijk vestigen van een Fleuropark in de Oranjepolder en dat een verdere aanslag op het groen niet toegestaan mag worden? Vindt u ook dat u zich als college nu al negatief moet uitlaten over de geplande ontwikkelingen in de Lickebaert en u dit kenbaar moet maken aan Delfland?
5. Bent u het met D66 eens dat gezien het belang van het Lickebaertgebied voor Maassluis en Vlaardingen, de inwoners een eindoordeel over de inrichting van het gebied moeten hebben via een referendum?

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Laatste wijziging: 16 June 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie