Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Always On van HP verlaagt kosten en vergroot beheerbaarheid

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

00077

'ALWAYS ON' VAN HP VERLAAGT KOSTEN EN VERGROOT BEHEERBAARHEID VAN CORPORATE PC-INFRASTRUCTUUR

Amstelveen, 16 juni 2000 - Hewlett-Packard komt met het 'Always van een corporate
IT-infrastructuur kunnen verlagen. Met behulp van 'Always On' kunnen bedrijven de internet-economie ten volle benutten en de productiviteit en efficiëntie van hun
IT-systemen verbeteren.

De nieuwe producten en hulpmiddelen verbeteren de beheerbaarheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid, schaalbaarheid en ontwikkeltijd voor corporate IT-structuren in alle vier fases van de PC-levenscyclus. Deze vier fases zijn: plannen, inrichten, beheren en afbouwen. Met de nieuwe producten kunnen IT-managers hun taken beter stroomlijnen en zowel pro-actief als in 'real time' uitvoeren. Dat geldt onder meer voor het migreren van besturingssystemen, het centraal en automatisch beheren van systemen en het remote volgen van de prestaties van een systeem om eventuele problemen te identificeren en op te lossen.

De nieuwe producten en hulpmiddelen in het 'Always On'-initiatief zijn de HP Vectra VL400 Corporate PC, de HP NetServer Assured Availability AA 6200 Solution (Marathon), de HP NetServer Ultra3 SCSI Storage Solution, HP TopTools 5.0 en de
HP OmniBook 6000 notebook PC. Hiermee kunnen IT-managers de hun toevertrouwde taken tijdens alle fases van de levenscyclus uitvoeren.
Plannen

* De HP Vectra VL400 corporate PC heeft een standaard corporate PC-architectuur met drie uitwisselbare 'form factors'.
* VL400 ISA Extension Board beschermt investeringen in oude ISA-randapparatuur.

* HP-ontwerpers ontwikkelen de HP-notebooks zodanig dat ze zware omgevingstesten en veldtesten doorstaan. Dit waarborgt de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid voor mobiel werken.

* De HP OmniBook 6000 notebook PC's bieden geïntegreerde communicatie, een modulaire bay met veel verschillende accessoires en opties die flexibiliteit en uitbreidbaarheid mogelijk maken en docking stations die ook gebruikt worden door de 900 en 4150 modellen.

* De HP NetServer Assured Availability AA 6200 Solution biedt naast 'two-way processing' ook schaalbaarheid voor gebruikers in omgevingen waar hoge beschikbaarheid belangrijk is.

* Verbeterde planning door diensten zoals Change Planning, Assured Availability Implementation Assistance Services, Custom Design en Deployment Service en opleiding en training.

* HP NetServer Ultra3 SCSI Storage verdubbelt de snelheid waarmee data wordt verzonden tot 160 Mbps voor dezelfde prijs als die van Ultra2.
Implementeren

* De HP Vectra VL4000 corporate PC biedt een stabiel software-image en garandeert voor deze PC een image voor 9 tot 12 maanden.
* PC Image Engineer configureert verschillende desktop en notebook PC's door het aanmaken van één image die voor alle PC's wordt gebruikt.
* De HP OmniBook 6000 notebook PC biedt image-stabiliteit met een levenscyclus van 18 tot 24 maanden.

* De HP NetServer Assured Availability AA 6200 Solution biedt verschillende diensten zoals Critical Systems Support, Priority Management, ServicePack Review, Performance Optimization, Technical Consulting Topic, ASE Services NT en Operations Checkup.

Beheren

* De HP Vectra VL400 corporate PC biedt geavanceerde mogelijkheden voor support via e-Diag Tools.

* HP Protect Tools 2000 is een gemakkelijk te gebruiken en veel toegepaste beveiligingsoplossing voor HP-notebook en -desktop PC's. Naast een veilige verbinding voor e-business biedt het ook beveiliging van het systeem en de data via het enige smartkaart BIOS-slot binnen de branche.
* HP TopTools 5.0 biedt remote-beheer van elke PC die draait onder Microsoft Windows 95, 98, 2000 of NT4.

* HP TopTools 5.0 distribueert HP-firmware, -drivers en -agents simultaan naar verschillende notebooks en op vooraf gestelde tijden (bijvoorbeeld op momenten dat de vraag naar capaciteit binnen het netwerk laag is).
* De HP NetServer Assured Availability AA 6200 Solution biedt een beschikbaarheid van 99,999% per jaar binnen een Microsoft Windows NT omgeving. Dit geldt voor een beheerde omgeving zonder hersteltijd na een fout van de server.

* Oplossingen zoals Marathon Technologies Endurance Manager, ManageX Event Manager Integration, HP TopTools 5.0 en TopTools Remote Control Card.
* HP TopTools 5.0 biedt mogelijkheden voor remote-diagnose van hardware, compatibiliteit met nieuwe besturingssystemen zoals Windows 2000 en Linux en remote-beheer van nieuwe beveiligingscomponenten zoals HP's Power Protection Device en HP ProtectTools 2000 Smart Card Reader.

* HP TopTools beheert via één enkele eenvoudige gebruikersinterface zowel HP NetServer systemen, HP Vectra VL400 systemen, HP Omnibook notebook PC's als
HP NetStorage systemen (HP TopTools beheert bovendien alle Vectra, Kayak en Brio PC's, alle Visualize werkstations, HP Procurve Hubs en switches en HP Jet Direct Printer onderdelen).

* Verbetering van het remote- en gecentraliseerd beheer van de beveiliging, van het detecteren van 'indringers' in systemen tot het beheren van smartcards.

* Met de HP Toptools Remote Control Card is de functionaliteit van HP TopTools verder uitgebreid en wordt nu ook voorzien in veilige toegang tot HP NetServer-systemen, ongeacht de toestand van het systeem. Ook als er problemen zijn met het NOS of de energietoevoer.

* HP NetServer Ultra3 SCSI Storage Solution bepaalt automatisch de snelheid waarmee data wordt verzonden als zowel Ultra2- als Ultra3-drivers worden gebruikt.

Migreren en transformeren

* PC Image Engineer maakt het mogelijk de bestaande PC's binnen enkele minuten te migreren naar HP Vectra VL400 corporate PC's.
* PC Image Engineer biedt eenvoudige migratie van oudere HP-notebooks naar de
HP OmniBook 6000 notebook PC's, door het overzetten van de bestaande images met alle benodigde en ge-update drivers.

* De HP NetServer Ultra3 SCSI Storage Solution is compatibel met Ultra2 SCSI om bestaande IT-investeringen te beschermen.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke gebruikers en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten.

HP heeft 85.400 werknemers in dienst en behaalde in 1999 een omzet van circa
42,4 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 1999 ruim 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie