Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over mogelijke verhoging uitgaven Defensie

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Vragen van de leden Van der Knaap en Van Ardenne-van der Hoeven (beiden CDA) aan de minister van Defensie over mogelijke verhoging uitgaven Defensie (Ingezonden 16 juni 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het bericht 1) dat de NAVO grote druk uitoefent op de lidstaten om de Defensie uitgaven fors te verhogen? Zo ja, op welke wijze is dit in de Voorjaarsnota verwerkt?


2

Klopt het dat Secretaris Generaal Robertson hierover alle regeringsleiders een brief geschreven heeft, waarin zij worden gewezen op de verplichtingen ten aanzien van de verhoging van de Defensie uitgaven? Zo ja, wat is uw reactie hierop?


3

Wilt u ervoor zorg dragen dat de Kamer de beschikking krijgt over het schrijven van Secretaris Generaal Robertson en uw reactie hierop?


4

Klopt de melding in hetzelfde bericht van uw herhaaldelijk voortijdig vertrek op bijeenkomsten van de NAVO? Geldt dit ook voor de aanwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken? Zo ja, welke consequenties heeft dit voor de Nederlandse inbreng en de positie van Nederland binnen de NAVO?

Volkskrant, 9 juni jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie