Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adventure Network International naar Antarctica

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 16 JUNI 2000

Antarctica & Noordpool 2000/20001:
Klimmen - Vliegen - Skiën - Varen

Adventure Network International

Het programma van Adventure Network International bestaat voor het seizoen 2000/2001 uit zeer avontuurlijke groepsexpedities naar Antarctica (nov-feb) en naar de Noordpool (april -mei).

De expedities variëren van vliegen naar de geografische zuidpool, skiën naar de zuidpool (64 dagen), reizen in de voetsporen van de ontdekkingsreiziger Shackleton, bergklimmen op Antarctica (4879 meter) tot een trektocht met sledehonden over het pakijs naar de Noordpool. Adventure Network International (ANI) is de enige organisatie ter wereld die vluchten naar de Zuidpool verzorgt, welke alleen plaatsvinden tijdens de Antarctische zomerperiode (nov. - feb.).

Afhankelijk van de bestemming en de wijze van vervoer varieert een expeditie in lengte van 8 tot 64 dagen. De prijzen voor deelname variëren van US$7,995 tot US$ 45,000 per persoon. Centraal staat de beleving van de prachtige omgeving. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid van de deelnemers wegens de sterk wisselende ijs- en weersomstandigheden. Om dit te kunnen garanderen is onder meer deskundige, ervaren begeleiding aanwezig en wordt gebruik gemaakt van moderne communicatietechnologie. Brochures en/of informatie over de expedities van Adventure Network International zijn verkrijgbaar bij Royal Hansa Voyages & Cruises te Haren, Generaal Agent voor Nederland.

Reizen naar Antarctica

Alleen tijdens de Antarctische Zomer, welke duurt van november tot en met februari is het mogelijk om expedities naar Antarctica te organiseren. De temperaturen zijn in deze periode relatief mild (-25 tot + 8 graden Celsius), het is er 24 uur licht en het dierenleven is op haar mooist (veel jongen).

In het seizoen 2000/2001 biedt Adventure Network de volgende expedities aan:

Skiën naar de Zuidpool
Vliegen naar de Geografische Zuidpool
Cruisen "In de Voetsporen van Shackleton "(04 - 22 nov. 2000 en van 22 nov. - 10 dec. 200)
De cruise staat geheel in het teken van de plaatsen en zeilroutes die Shackleton tijdens zijn zo tragisch verlopen expeditie met de Endurance in 1914 heeft bezocht of gevolgd. De echte avonturier kan in een groep zelfs de trektocht van Shackleton van King Haakon Bay naar Stromness Bay op South Georgia in 5 dagen lopen. In deze dagen kan de rest van de passagiers aan boord van het schip andere delen van South Georgia verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Koningspinguïnkolonies. Deelname is mogelijk vanaf US$ 7.995 per persoon.
Bergklimmen in het Vinson Gebergte (max. 4897 meter), met onder meer de hoogste piek van Antarctica.
Ski-safari's in de Ellsworth bergketen voor zowel de enthousiaste skiër als de ervaren Cross-country skiër. Bergklimmen in Dronning Maud Land (max. 3148 meter), met o.a. de berg "Razor".
Bergklimmen in de Transantarctic Mountains (max. 3830 meter). Vanuit het basiskamp Patriot Hills worden 3 groepen deelnemers naar het startpunt van de route/beklimming van een berg naar keuze gevlogen.
Foto-safari naar de Keizerpinguïnkolonies.
Reizen naar de Noordpool

De Noordpool is het land van de ontdekkingsreizigers Cook, Peary, Amundsen en Nansen.

Op de Noordpool is het slechts 6 maanden van het jaar licht. In het jaar 2000 heeft Adventure Network International in april en mei een aantal expedities naar de Noordpool georganiseerd, bijvoorbeeld een vlucht naar de geografische Noordpool met vertrek vanuit Resolute, Canada. Of een ski-expeditie in de voetsporen van befaamde ontdekkingsreizigers naar de magnetische Noordpool (ca. 360 mijl).

Of een 17-daagse trektocht met sledehonden naar de Noordpool. Naar verwachting worden deze expedities in het jaar 2001 weer in het programma opgenomen.

Adventure Network International

De kennis en ervaring van ANI wordt regelmatig ingezet voor bijvoorbeeld een Transantarctica Expeditie (Ronald Naar). Daarnaast heeft ANI vele First Ever Expedities op haar naam staan, zoals de eerste landing met een Herculus-vliegtuig op een ijs-landingsbaan bij Patriot Hills, Antarctica. De Engelse organisatie is in 1985 opgericht naar aanleiding van een succesvolle Vlieg- en Klim expeditie voor particulieren naar de 7 toppen van het Vinson Massief, georganiseerd door Pat Morrow en Martyn Williams en Antarctica-piloot Giles Kershaw.

Antarctica is door de inspanningen van ANI, naast per schip, nu ook bereikbaar per vliegtuig.Hierdoor krijgen, naast wetenschappers of regeringsfunctionarissen, particulieren nu de mogelijkheid om op avontuurlijke wijze kennis te maken met de wondere wereld van Antarctica (en de Noordpool).

Informatie

Voor nadere informatie, brochures of beeldmateriaal (op aanvraag) kunt u contact opnemen met:

Royal Hansa Voyages & Cruises

Rijksstraatweg 18, 9752 AD HAREN

Contactpersoon: Dick Postma / Sandra Prummel

Tel: 050 - 537 00 50

Fax: 050 - 535 02 03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie