Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvraag 'Zalmsnip' inwoners Leiden

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

'Zalmsnip' niet ontvangen?

BESTUURSDIENST - Kamerbewoners, woonbootbewoners en inwoners die dit jaar nog geen 100 gulden lastenverlichting hebben ontvangen kunnen deze 'zalmsnip' alsnog krijgen. Dit kan door vóór het einde van het jaar een speciaal formulier in te vullen en naar de gemeente te sturen.

Bijna alle Leidse huishoudens kregen dit jaar 100 gulden lastenverlichting van de gemeente als korting op de gemeentelijke belastingen. Wie 'direct' belastingen betaalt, zag de korting staan op de aanslag voor gemeentelijke belastingen die eind februari in de bus viel. Inwoners die in aanmerking komen voor (meerjarige) kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kregen de 100 gulden apart uitbetaald.

Op kamers
Veel studenten en werkende jongeren op kamers, maar ook bewoners van verzorgingshuizen betalen hun gemeentelijke belastingen 'indirect', via de huurbaas of instelling. Wie huurt bij de Stichting Leidse Studentenhuisvesting (SLS) krijgt het bedrag in juni of juli op de eigen rekening gestort. Ook bewoners van verzorgingshuizen ontvangen de honderd gulden automatisch.
Kamerbewoners bij een andere verhuurder dan de SLS moeten de zalmsnip zélf aanvragen. Wie in 1999 de zalmsnip heeft ontvangen via het aanvraagformulier, dient voor 2000 weer een nieuwe aanvraag in te sturen. Deze regeling geldt ook voor bewoners van woonboten, die binnen de gemeentegrenzen liggen.

Aanvraagformulieren
Voor iedere aanvraag geldt dat men moet zijn ingeschreven als inwoner van de gemeente Leiden. De formulieren zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadsbouwhuis en aan de balie van de gemeentelijke belastingdienst, Ir. Driessenstraat 1. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het projectteam Lokale Lastenverlichting Leiden: P. Bink (071-5162742) en E. van Hameren (071-5162798).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie