Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bodemverontreiniging OS&O-Terrein gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Bodemverontreiniging OS&O-Terrein

Datum: 16 juni 2000

Het voormalige OS&O-terrein blijkt nog verontreinigd te zijn met minerale oliën en zogenaamde 'zware metalen'. Dit staat in het eindrapport dat onderzoeksbureau Oranjewoud heeft opgesteld na uitvoerig bodemonderzoek op het voormalige OS&O-terrein.

De gemeente gaf enige tijd geleden opdracht voor het nader bodemonderzoek. Daarbij werd op het terrein een felgekleurde roze-rode vloeistof was aangetroffen. Nadere analyse wees uit dat de concentraties zware metalen in de stof (uiteindelijk geïndentificeerd als Rhodamine B) inderdaad boven de zogenaamde 'interventie-waarde' liggen. Oranjewoud schat in dat zo'n100 kubieke meter ernstig verontreinigd grondwater ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie