Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brand verwoest supermarkt en 6 woningen te Steenbergen

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Brand verwoest supermarkt en 6 woningen

Datum: 16/6/2000
Auteur: Peter van der Graaf

Bij een grote brand vanmiddag, vrijdag 16 juni 00, omstreeks 11:30 uur op het Floraplein in Steenbergen is een supermarkt en 6 erboven gelegen woningen verloren gegaan. De brand ontstond in of bij het magazijn van de supermarkt. Onderzocht wordt of de brand is aangestoken. Een man raakte lichtgewond. Uit een van de woningen boven de supermarkt werd een kat gered. De schade loopt in de miljoenen guldens.

De Steenbergse brandweer en brandweerkorpsen uit de omgeving hebben het vuur met groot materieel bestreden. Om 15:15 uur werd het sein brandmeester gegeven.
Er zijn tijdens de brand steeds metingen uitgevoerd, maar er ontstond door de brand geen gevaar voor de volksgezondheid. De brandweer zette 3 pelotons (ongeveer 75 mensen) en 12 brandweervoertuigen in, waaronder een hoogwerker. Het nablussen zal nog tot laat in de avond duren.

Op het moment van het uitbreken van de brand waren er zon 150 mensen in de supermarkt aanwezig (40 personeel, rest klanten). Omdat het vuur zich in eerste instantie aan de achterzijde -het magazijn- van de supermarkt concentreerde, konden de aanwezigen de winkel rustig verlaten. Van paniek is geen sprake geweest.
Van 20 woningen in de directe omgeving van de brand werden de bewoners geëvacueerd.
De politie hield het talrijke publiek op afstand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie