Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Piekerpatienten belagen huisartsen

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PIEKERPATIENTEN BELAGEN HUISARTSEN< Een jaarlijkse kostenpost van meer dan 145 miljoen gulden. Uit Nipo-onderzoek blijkt dat huisartsen die in hun praktijk worden geconfronteerd met overmatig bezorgde patienten veel extra tijd hieraan moeten besteden. Een nieuw fenomeen in Nederland: gegeneraliseerde angst.


Ongeveer 350.000 Nederlanders worden geconfronteerd met het fenomeen overmatige bezorgdheid. Dit is een aandoening die door artsen wordt gedefinieerd als Gegeneraliseerde Angststoornis (GA) en zich o.a. uit als onophoudelijk piekeren en tobben over normale dagelijkse gebeurtenissen. Dit alles gedurende tenminste zes maanden. Dit "chronisch piekeren", voor de patiënt en zijn/haar omgeving een vervelende aandoening, gaat vaak gepaard met lichamelijke ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie