Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief over muntset Euro naar de Kamer

Datum nieuwsfeit: 16-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: BRIEF OVER MUNTSET EURO NAAR KAMER


Persberichtnr.

00/138

Den Haag

16 juni 2000

BRIEF OVER MUNTSET EURO NAAR KAMER

Minister Zalm van Financiën heeft vandaag de Tweede Kamer een brief gestuurd over de distributie van de publiekssets euromunten, die iedere ingezetene van 6 jaar en ouder eind december 2001 kosteloos in het bezit kan krijgen.

Naast de gratis publiekssets, met een nominale waarde van ¦ 8,55, komen er ook grotere pakketten met euromunten met een tegenwaarde van 25 gulden. Deze grotere pakketten kunnen door banken en toonbankinstellingen ter verkoop aan klanten worden aangeboden.

Anders dan de gratis publiekssets met euromunten zijn de grotere pakketten niet speciaal gericht op de gewenning en voorlichting van het publiek, maar vooral op het reduceren van de wisselgeldbehoefte bij de detailhandel begin 2002.

Het publiek zal via de voorlichtingscampagne van het Nationaal Forum worden opgeroepen om bij het afhalen van de gratis publieksset tegelijk één of meer grotere pakketten aan te schaffen. De distributiepunten van de publiekssets en de grotere pakketten zouden daartoe bij voorkeur dezelfde moeten zijn. Desgewenst zouden de waardebonnen ook gebruikt kunnen worden om korting te krijgen op de grotere pakketten. Voorwaarde daarbij is dan wel dat het publiek altijd tegen inlevering van de waardebon een gratis set moet kunnen krijgen.

De volledige tekst van de brief aan de Kamer is te vinden op www.minfin.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie