Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pole position voor Chrysler in Le Mans

Datum nieuwsfeit: 17-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


16 juni 2000

Pole position voor Chrysler in Le Mans
De kampioensformatie van vorig jaar, bestaande uit de Chrysler Viper coureurs Wendlinger, Beretta en Dupuy, zal deze editie van de 24 Uren van Le Mans vanaf pole position starten. De Nederlander Patrick Huisman, die de race eveneens met een Viper GTS aflegt, start vanaf een keurige vierde positie.

Het totale deelnemersveld dat op 17 juni in Le Mans aan de start verschijnt, is onderverdeeld in vier klassen. Chrysler is dit jaar voor het eerst betrokken bij twee racewagentypes: naast de Viper, tweevoudig winnaar op Le Mans in de GTS-klasse, zal voor het eerst ook een Reynard, een open sportprototype, aan de start verschijnen. Deze auto is uitgerust met een Chrysler Mopar V8 LMP motor. Hoewel dit jaar voornamelijk bedoeld is om het potentieel van motor en chassis te testen, heeft het team met de rijders Dalmas, Minassian en Belloc toch een 14e startpositie overall weten te bereiken.

Viper weer favoriet
In de GTS-klasse is de Chrysler Viper wederom favoriet voor de overwinning. Het ORECA-team kent de auto door en door, de rijders hebben zeer veel ervaring met lange-afstandsraces in de Viper en de auto blijkt bovengemiddeld betrouwbaar.
Het belooft een spannende, maar uiterst vermoeiende race te worden en pas zondag 18 juni als de finish bereikt is, zal duidelijk worden welk team dit jaar zijn zaken het best voor elkaar heeft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie