Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag EK op Midzomernachtfeest Deens Verkeersbureau

Datum nieuwsfeit: 17-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TourPRess 17 JUNI 2000
RETOUR DE VERENIGING

Harry Theirlinck voorspelde: Nederland-Denemarken 3-0

Mooi Midzomernachtfeest van Deens
Verkeersbureau voor de Benelux

(Door Mary Lijfering)

Het is inmiddels een traditie van het Deens Verkeersbureau om het Midzomernachtfeest te vieren met goede vrienden en relaties in Nederland. Dit jaar werd het feest gecombineerd met het bekijken van de wedstrijd Nederland -Denemarken.

In restaurant De Nieuwe Zuwe aan het Wijde Blik te Kortenhoef was het een avond zoals in de uitnodiging al aangekondigd was: vol gezelligheid, spanning, gezonde rivaliteit en culinaire lekkernijen.

Voorkeur

Op een groot scherm werd naar de wedstrijd gekeken. Elke genodigde had met de uitnodiging al een schminksetje ontvangen om van tevoren al aan te geven naar welk land de voorkeur uitging. Voor supportersartikelen was gezorgd.

Natuurlijk was er ook een pool. De ruststand en eindstand moesten worden aangegeven. In de rust konden de mensen die op minstens één goaltje hadden gerekend worden weggestreept; meer dan de helft viel af en had dus meer van de wedstrijd verwacht. Gelukkig zat het zaaltje vol 'stand-up comedians' zodat ook van de eerste helft kon worden genoten.

Vloedgolf
Na de rust ontstond er drie keer een kleine vloedgolf in het Wijde Blik-water ten gevolge van de geluidsexplosie veroorzaakt door het oranjepubliek. In de tweede helft werden de Denen erg stil. Het Hollandse vrouwvolk viel voor de stoere Deense keeper en ook de rest van het viking-elftal viel in de smaak. De vrouwen hadden medelijden met de moeder van Cocu (zielig, dat nekje). Met donkere zonnelenzen werd Edgar Davids stukken knapper bevonden.

Winnaar

De pool werd gewonnen door Harry Theirlinck die een fles geestrijk vocht en een feestmuts ontving. Harry, de enige die de uitslag goed voorspelde, zal deze winter twee weken naar Legoland gaan om daar eigenhandig het ANWB-gebouw na te bouwen in legosteentjes.

Het traditionele St.Hans-vuur werd heel bescheiden in een vuurpot onstoken. De dames van het Deens Verkeersbureau onderstreepten dat Denen beter zijn in het winnen van songfestivals dan in het winnen van voetbalwedstrijden.

Midzomerlied

Terwijl de avond over het Wijde blik viel zong het Deense team onder leiding van Bodil de Witterwijl op ontroerende wijze 'Vi elsker vort land' ,het Midzomerlied.

Er was deze legendarische avond ook gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe directeur van het Deens Verkeersbureau, Otto Juhl Nielsen, die vanaf 1 augustus in functie zal zijn.

Saillant detail was dat de heer Nielsen tot heden ook nog een taak heeft bij de Deense Voetbalbond(!)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie