Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Biggy Kapeta memorial exposition

Datum nieuwsfeit: 17-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

Biggy Kapeta memorial exposition

portret Biggy Kapeta Hivos en de Haagse galerie Chiefs and Spirits organiseren van 17 juni t/m 8 juli een beeldenverkooptentoonstelling in het hofstedelijke centrum voor kunst en cultuur DeBatterij (Juffrouw Idastraat 2, Den Haag). Twee weken lang staat DeBatterij in het teken van het werk van de vorig jaar aan Aids overleden Zimbabwaanse beeldhouwer Biggy Kapeta.

Klik hier voor meer informatie over de Biggy Kapeta memorial exposition
Of bel Hivos: 070-376 55 00

Poetry International

Dit jaar zal van 17 t/m 23 juni het 31e Poetry International festival worden gehouden in de Rotterdamse Schouwburg. Het festival zal worden geopend met een programma over 'hemel en hel'. De rest van de week zal zowel oude en nieuwe Griekse en Italiaanse poëzie centraal staan. Tevens zal het festival zijn blik richten op het nieuwe millennium.

Logo Poetry International
De personen die door Hivos zijn uitgenodigd in het kader van dit festival zijn: Jairo Guzman uit Colombia, een der organisatoren van het Internationale Poëziefestival van Medellin en uitgever van het tijdschrift Prometeo; Chirikure Chirikure, een dichter uit Zimbabwe, werkzaam bij uitgeverij Weaver Publishers, Gus Ferguson uit Zuid Afrika van het literaire tijdschrift Carapace en Ramiro Arias van de organisatie Eskeletra uit Ecuador.

Campagne rond Euro 2000

postercampagne Een groot aantal maatschappelijke organisaties, waaronder Hivos, is een campagne gestart rond Euro 2000 om de slechte arbeidsomstandigheden in de sportartikelenindustrie te verbeteren. Deze campagne bevat verschillende acties zoals een kaartenactie, faxactie, protestbriefactie en een posteractie (Zie afbeelding hiernaast). Deze poster is aan te vragen via de FNV servicelijn.

Voor meer informatie: FNV servicelijn 0900-3300300 (22 cent per minuut)

Boh Foi Toch
Op zondag 25 juni organiseert de populaire Achterhoekse band Boh Foi Toch voor de achtste keer in successie een benefietmanifestatie voor een Hivos-partner. Het evenement komt tot stand met medewerking van de Lionsclub Haaksbergen. Deze zomer staat voor de tweede keer alles in het teken van Kuleana, de grootste kinderrechtenorganisatie van Tanzania. Op het concert zullen naast het optreden van Boh Foi Toch, optredens zijn van onder andere Skik, Normaal en Daniël Sahuleka. Klik hier voor meer informatie over Kuleana. Logo Boh Foi Toch
Een schuldenvrije start voor de armste landen

jubilee2000 Op vrijdag 23 juni zal de actie 'Fluit de schuld de wereld uit' plaatsvinden. Deze actie wordt georganiseerd door Jubilee 2000, een wereldwijd initiatief voor schuldenverlichting. In Nederland wordt Jubilee gedragen door meer dan 100 organisaties, waaronder Hivos. De actie heeft tot doel de armste ontwikkelingslanden hun schulden kwijt te schelden.
Het kabinet beslist de komende weken over de besteding van de meevallers over het jaar 2000. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen via een ludieke actie op het Binnenhof laten horen dat een (bescheiden) deel van die meevallers voor schuldkwijtschelding moet worden gebruikt. De actie start om 8.45 uur op het Plein in Den Haag. Voor meer informatie: www.antenna.nl/jubileehome.html
EU-waarnemers naar Zimbabwe

Door politieke druk van niet-gouvernementele organisaties en de Nederlandse regering heeft het EU-presidentschap besloten waarnemers te sturen naar de verkiezingen in Zimbabwe. Doel van deze missie is enerzijds de EU een bijdrage te laten leveren aan de totale waarnemingsinspanningen en anderzijds te helpen intimidatie van kiezers tegen te gaan. Bovendien wil de EU zich een oordeel vormen over het verkiezingsproces als zodanig. Standplaats van de 'European Elections Unit' wordt de hoofdstad Harare. Zes weken lang zullen honderdvijftig waarnemers ter plaatse hun werk doen. Behalve het uitzenden van waarnemers verleent de EU financiële steun om een waarnemingsmissie van de Southern African Development Community (SADC) mogelijk te maken.

Eerder schreven Hivos, het NiZa, Novib en ICCO een open brief aan de ministers Van Aartsen en Herfkens en stelden zij een persverklaring op.

Cordaid, Hivos, ICCO en Novib kiezen voor politieke weg Ontwikkelingsorganisaties stappen niet naar de rechter

De vier medefinancieringsorganisaties Cordaid, Hivos, Icco en Novib zien af van een juridische procedure tegen minister Herfkens voor Ontwikkelingssamenwerking. Nu ook de meerderheid van de Tweede Kamer zich tegen deelname van Foster Parents Plan Nederland aan het medefinancieringsprogramma heeft uitgesproken en zij van plan is de kwestie in het najaar opnieuw te behandelen, verdient het naar de mening van de vier ontwikkelingsorganisaties verre de voorkeur de discussie dan op politiek niveau af te ronden. Klik hier voor het volledige persbericht.

MVF, Hivos partner in India

Website over homoseksualiteit in Afrika

Behind the Mask Behind the Mask is een nieuwe website met alles over homoseksualiteit in Zuidelijk Afrika. De site biedt nieuws en achtergronden. Vertelt hoe de situatie is in verschillende Afrikaanse landen.
Kent secties over thema's als wetgeving, cultuur, HIV/Aids, religie en voorvechters van homo-emancipatie in Afrika. Behind the Mask is een initiatief van Hivos-partner Gay and Lesbian Archives of South Africa en de Nederlandse journalist Bart Luirink. Een onafhankelijke, Afrikaanse redactie zorgt voor regelmatige verversing van de site. De website wil de regionale en internationale homo-gemeenschap, media en overheden beter informeren over homo-rechten in Afrika. Voor homo- en mensenrechtenorganisaties wil Behind the Mask een kanaal zijn voor informatie-uitwisseling en debat. De site is ontwikkeld met financiële steun van Hivos.

Protest tegen aantasting cyberrights in Zimbabwe

Maart dit jaar presenteerde president Mugabe een speciale communicatie-wet aan het parlement van Zimbabwe. Die wet geeft de overheid het recht om alle in- en uitgaande communicatie via e-mail en internetproviders (ISP's) in het land te controleren.

Hoewel de wet nog niet door het parlement is aangenomen en de vraag is of de overheid wel in staat is om een dergelijke controle uit te voeren, bestaat de vrees dat de wet vooral gebruikt wordt om de oppositie in het land verder te intimideren. Enkele Zimbabwaanse webontwerpers hebben een website opgezet als digitaal protest tegen de aantasting van de cyberrechten in hun land. Ook roepen zij collega-designers over de hele wereld op aan dat protest een bijdrage te leveren. De site moet zich zo ontwikkelen tot een levendige tentoonstelling in het teken van de vrijheid van meningsuiting.

Expositie Zimbabwaanse kunstenaars

De afgelopen drie maanden woonden en werkten Bulelwa Madekurozwa en Richard Witikani, twee kunstenaars uit Zimbabwe, in Nederland in het kader van een uitwisselingsprogramma. Het project werd opgezet door de artoteken Den Haag en Dordrecht en een galerie in Zimbabwe en werd gefinancierd door het Hivos Cultuurfonds.

De werken van Bulelwa Madekurozwa en Richard Witikani zijn van 31 mei t/m 25 juni te zien in de Artoteek in Den Haag, tel: 070-346 53 37

Wereld Cinema Tour

Website Wereld Cinema tour Het Hivos Cultuurfonds biedt sinds 1995 financiële ondersteuning aan lokale particuliere organisaties in ontwikkelingslanden ten behoeve van onafhankelijke en vernieuwende initiatieven op het gebied van
film, literatuur, theater, dans, muziek en beeldende kunsten. Zo steunt het Cultuur Fonds in nauwe samenwerking met het Hubert Bals Fonds filmmakers uit ontwikkelingslanden. De Wereld Cinema Tour is een belangrijk onderdeel van het Wereld Cinema project. Tijdens de Wereld Cinema Tour worden van oktober tot en met mei elke maand de nieuwste en mooiste films vertoond in de filmtheaters van zestien steden verspreid over Nederland. Deze maand wordt de film 'La Genese' getoond. Deze film is de eerste film van het Afrikaanse continent Mali naar een verhaal uit het Oude Testament. Het doel van het Wereld Cinema project is verrijking van het filmaanbod in Nederland en bekendheid geven aan andere (film) culturen. Voor meer informatie over de Wereldcinema tour 1999/2000 kunt u bellen naar 010 - 890 90 90 of de website www.iffrotterdam.nl bezoeken.

(webpartners) OneWorld Online africaserver

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...