Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 17-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 16-06-2000 Persverklaring Gemeente Eindhoven / Politie

Alcoholbeleid tijdens Euro 2000

In het driehoeksoverleg van hedenmiddag is het kleine incident dat zich gisteren op de Markt in het Centrum van Eindhoven voordeed geëvalueerd. De burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de hoofdcommissaris van politie zien in het incident geen reden om af te wijken van het reguliere alcoholbeleid zoals dat tijdens Euro 2000 geldt. Voorlichting in combinatie met handhaving blijven de pijlers vormen van dit beleid.

In navolging van de gemaakte afspraken die in de brief die op 5 juni aan de horeca-ondernemingen in het Centrum van Eindhoven is verstrekt, worden vandaag en morgen ook alle detaillisten door de gemeente en de politie bezocht en geïnformeerd over het geldende alcoholbeleid. Op vrijwillige basis worden zij gevraagd mee te werken om op aanstaande maandag 19 juni geen alcoholhoudende drank te verkopen.

In een gezamenlijke flyer van gemeente en politie worden de beperkingen t.a.v glaswerk en blikjes in het Centrum van Eindhoven gecommuniceerd naar het publiek (o.a. in het Zweeds Dorp, de Transferia, de Fanambassy, de VVV, het Station, de politie, slijterijen en andere winkels waar alcoholhoudende dranken worden verkocht). Er is alle aanleiding om te veronderstellen dat de betrokken bedrijven vrijwillig zullen meewerken.

Conform de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) kan door de politie voldoende worden opgetreden teneinde glaswerk en/of glazen flessen en/of blikjes met alcoholhoudende drank te weren van de openbare weg in het Centrum van Eindhoven. Bovendien is de verwachting dat in combinatie met de geplande uitgebreide voorlichting de feestelijkheden in de stad, rondom de wedstrijd zonder problemen zullen verlopen.

De mogelijkheid tot het instellen van een noodverordening door de burgemeester van Eindhoven wordt vooralsnog een te zwaar middel geacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie