Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ongeregeldheden in Alphen na overwinning Nederlands elftal

Datum nieuwsfeit: 17-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
· Politie Hollands Midden
·


Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 17 juni '00
·
Ongeregeldheden na overwinning Nederlands elftal Alphen a/d Rijn

Met ME-inzet heeft de politie vrijdag 16 op zaterdag 17 juni op de President Kennedylaan de orde hersteld. Ongeveer driehonderd jongeren hadden zich na afloop van de EK-wedstrijd van Nederland op de laan verzameld om de overwinning te vieren. Een deel van deze jongeren, ongeveer honderd, ging over tot het plegen van baldadigheden en het blokkeren van een kruising van de weg. Nadat de situatie uit de hand dreigde te lopen werd de ME-ingezet, het feest beëindigd en de jongeren verspreid. De politie hield hier twaalf jongeren aan. Elders in Alphen hield de politie nog eens acht jongeren aan voor baldadigheid en vernieling.

In navolging van 1e wedstrijd van het Nederlands elftal verzamelde zich direct na afloop de jongeren op de President Kennedylaan. Gemeente en politie hadden voor deze viering een deel van de laan met hekken afgezet en liet, om de feestvreugde te verhogen, een dweilorkest optreden. De ongeveer driehonderd jongeren vermaakten zich in 1e instantie opperbest. Later scheidde zich een groep van ongeveer honderd jongeren af die zich buiten de hekken begaven en een kruispunt blokkeerden. In 1e instantie lukte het agenten zonder ME de jongeren weer binnen de hekken te krijgen en het kruispunt vrij te maken. Toch keerden de jongeren zich even later weer tegen de agenten. Met vuurwerk, flessen en ander materiaal werden zij bekogeld. Nadat de situatie bedreigend werd en uit de hand dreigde te lopen werd de ME-ingeroepen.

Met ongeveer vijftig man van de mobiele eenheid werd vervolgens het feest beëindigd, werden de jongeren uiteengedreven en de rust herstelt. Er werden twaalf jongeren opgepakt voor baldadigheden, het gooien van vuurwerk of het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. De jongeren waren in de leeftijd tussen 15 en 25-jaar en velen verkeerden onder invloed van alcohol. Allen zijn ingesloten. Om 01.30 uur was de rust op en in de omgeving van de President Kennedylaan teruggekeerd.

Dezelfde nacht hield de politie nog zes jongeren voor baldadigheid en het plegen van vernielingen aan ondermeer verkeersborden. Ook zij zijn ingesloten.

De politie en gemeente beraden zich de komende dagen op eventueel aanvullende maatregelen voor de komende wedstrijd van het Nederlands elftal.Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie