Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vader-met-zeven-zonen-dag in de Efteling

Datum nieuwsfeit: 18-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

30 mei 2000


18 JUNI: VADER-MET-ZEVEN-ZONEN-DAG IN DE EFTELING
Op Vaderdag (18 juni) zet de Efteling alle 'supervaders' in het zonnetje. Maar vaders die met hun zeven zonen een bezoek brengen aan het attractiepark hebben die dag gratis entree. De bekendste vader van Nederland, Pierre Kartner, zal voor deze bijzondere vaders een toepasselijk lied ten gehore brengen.

Kinderen kunnen op 18 juni vader natuurlijk verrassen met de stijlvolste stropdassen, de lekkerste aftershaves en de mooiste sokken, maar gezinnen met zeven zonen kunnen vader dit jaar wel op een heel bijzondere wijze verrassen. Iedere vader die zich met zijn zeven zonen op Vaderdag tussen 9.30 en 11.30 uur meldt bij de Hoofdentree van de Efteling mag gratis de Wereld vol Wonderen bezoeken. Twee Efteling-ambtenaren zullen na een korte controle van het trouwboekje de kaartcontroleurs toestemming geven om het gezelschap door te laten.

Om 11.30 uur zal Vader Abraham, alias Pierre Kartner, op de grootste bank van Nederland een aubade brengen aan alle vaders die op Vaderdag te gast zijn in de Efteling. Speciale gasten bij dit optreden zijn de vaders met zeven zonen. Voor hen zal de vertolker van het Nederlandse levenslied een toepasselijk lied zingen.

De Efteling stelt het op prijs als vaders of zonen die voldoen aan de genoemde voorwaarden en de Efteling op Vaderdag willen bezoeken, zich vooraf melden bij de Efteling, telefoon 0416-288111.

Waarom zeven zonen? Zeven is een magisch getal. Zeven is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht. Waarom? Het meest aannemelijke antwoord is dat mensen vroeger zo vaak geconfronteerd werden met dit getal. De week heeft zeven dagen, de toonladder zeven noten, het Griekse alfabet zeven klinkers, enz. Ook in sprookjes neemt zeven een speciale plaats in. Iedereen kent de zeven Dwergen, de zeven Geitjes en de zeven Mijls Laarzen van de Reus.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie