Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding in Goes

Datum nieuwsfeit: 18-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

15 juni 2000

Op zondag 18 juni 2000 reikt loco- burgemeester M.L. 't Hart een Koninklijke Onderscheiding (Ridder van de zesde graad (lid) in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer M. Olivier. De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in "Amicitia", Schimmelpenninckstraat 14 in Kloetinge. De heer Olivier ontvangt de onderscheiding omdat hij zich jarenlang als vrijwilliger zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.
De heer Marinus Olivier is geboren 18 juni 1920 te Goes. Hij woont in de Schengestraat 22, Goes. Hij heeft na zijn marinetijd (in totaal ruim 25 jaar) al zijn vrije dagen in de zomer besteed aan het vermaken van toeristen (vooral kinderen) met tal van strandspelen aan de Zeeuwse stranden. Hij deed dit de eerste tien jaar geheel voor eigen rekening.
"Ome Rinus" was op het strand van Zoutelande een begrip. Met zijn bezielend enthousiasme stond hij ruim 25 jaar garant voor een fijne strandvakantie voor velen.

De heer Olivier werd toen hij in 1979 in de Schengestraat in Goes kwam wonen, lid van de Buurtvereniging Schengestraat, een kleine vergrijsde vereniging, die door de vernieuwende ideeën van de heer Olivier nieuw leven werd ingeblazen. Hij werd al snel voorzitter van Buurtvereniging Schengestraat e.o. en bleef dat de daarop volgende 12½ jaar. Vol enthousiasme en met groot succes organiseerde hij vele activiteiten. Vooral van zijn bingoavonden genoten de leden met volle teugen.

In 1993 werd de heer Olivier actief bij de Algemene Vereniging Oud Marinepersoneel.
Door de contacten die hieruit voortvloeiden, kwamen bij hem herinneringen van vroeger boven. Dat was voor hem de aanleiding om een boeiend boek te schrijven over zijn loopbaan bij de Marine. Door dit boek heeft hij vele contacten gekregen met overlevenden en nabestaanden van gesneuvelden en
overleden opvarenden van onder meer de "Isaac Sweers", wat geresulteerd heeft in een aantal reünies. Tijdens de vlootdagen in Den Helder verzorgt de heer Olivier de stand van de AVOM en houdt hij lezingen. Deze contacten hebben -gezien de vele ontroerende reacties- voor de overlevenden en nabestaanden bijzonder veel waarde.
| Archief |

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie