Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: cluster Stad Utrecht, 09.30 uur

Datum nieuwsfeit: 18-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2000

Politiebericht Utrecht: cluster Stad Utrecht, 09.30 uur
Aanhouding verdachten mishandeling

UTRECHT Gisteravond zijn 3 mannen in de leeftijd van 29 en 31 jaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 30-jarige Utrechtenaar op het Thomas a Kempisplantsoen.

Het slachtoffer verklaarde om onduidelijke reden in elkaar te zijn geslagen op straat. Daarop werden de verdachten uit Leiden en Utrecht - die nog op het plein aanwezig waren aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Aanhoudingen rijden onder invloed

UTRECHT Vannacht raakte een 29-jarige Utrechtenaar zijn rijbewijs kwijt toen hij zijn vriend kwam ophalen van bureau Marco Polo. De man haalde met de motor een vriend op die eerder die nacht was aangehouden voor het rijden onder invloed en daarvoor zijn rijbewijs moest inleveren en een rijverbod van 10 uur had.

Toen de twee wegreden van het bureau zonder helm ging de politie achter hen aan en hield de twee op de Rooseveltlaan aan. Hier bleek dat de Utrechtenaar eveneens teveel op had. Na een blaastest bleek hij met 1.85 promille alcohol in zijn lichaam zijn onder invloed zijnde vriend op te willen halen.

Net als zijn vriend kreeg hij een dagvaarding en een invordering van zijn rijbewijs.

Berovingen

UTRECHT Gisterochtend werd een 22-jarige vrouw uit Woerden beroofd van geld bij de uitgang van Hoog Catharijne op de Clarenburg. De vrouw werd door een onbekende man bedreigd, die aangaf haar te steken met een mes als zij hem geen geld gaf. Hierop gaf de vrouw geld uit haar portemonnee en loopt de dader weg.

Gistermiddag werd een 72-jarige Utrechtenaar beroofd op de Andesdreef. Het slachtoffer was net uit de auto gestapt, toen hij van achteren werd benaderd door jongen. Deze griste zijn polstasje af. Hierbij liep de man lichte verwondingen op aan zijn pols. De dader ging er vervolgens vandoor door achterop een scooter met bestuurder te springen, die snel wegreed.

Auto tegen bus

UTRECHT Gistermiddag is een 37-jarige bestuurster uit Odijk met haar auto tegen een bus voor het openbaar vervoer gereden. De vrouw verleende geen voorrang aan de bus op de Leuvenlaan en moest daarop krachtig remmen.

Ongelukkigerwijs schoot haar voet van het rempedaal waardoor zij tegen de bus botste. De vrouw werd met nek- en borstletsel naar het UMC voor onderzoek gebracht. Verder deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Man aangehouden voor belediging
UTRECHT Vannacht is een 23-jarige Utrechtenaar aangehouden wegens het beledigen van een ambtenaar in functie. De man uitte beledigingen richting de agenten die op de Potterstraat surveilleerden en zagen dat 2 andere agenten een verdachte van mondelinge bedreiging aanhielden. Hier was de Utrechtenaar het niet mee eens en uitte allerlei verwensingen. Toen hij bij aanhouding verzet bood werd getracht hem te boeien. Toen de man zich bleef verzetten werd door een agent hem een paar tikken tegen het gelaat gegeven, waarop de laatste handboei gesloten kon worden. De man is ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie