Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse jeugd dol op gehandicaptensport

Datum nieuwsfeit: 18-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORTEN

Amsterdamse jeugd dol op gehandicaptensport

Bunnik, 18 juni 2000 - De organisatie van het Amsterdam pre-Paralympisch Rolstoelbasketball toernooi is verrast door de interesse bij Amsterdamse scholen voor de gehandicaptensport. Om de Amsterdamse jeugd bij het internationale topsporttoernooi van 5 tot 8 juli in de Apollohal in Amsterdam te betrekken kunnen alle scholen zich inschrijven voor een Paralympisch lespakket. Eén van de onderdelen van het pakket is een bezoek van twee gehandicapte sporters aan de school. Behalve dat de sporters uitgebreid vertellen over het sporten met een handicap zetten ze de kinderen in een rolstoel om een 'echt' wedstrijdje rolstoelbasketball te spelen. Hierbij ervaren de kinderen aan de lijve hoe het is om vanuit een rolstoel te sporten. Volgens de docenten die de sporters al op bezoek hebben gehad slaat deze ervaring bij de kinderen in als een bom.

Enthousiasme
De rolstoelbasketballer Douwe de Wit die samen met collega Peter Dassen de scholen bezoekt is vooral verrast door de reacties van de kinderen zelf: 'Ze hebben eigenlijk geen idee hoe het nu is om in een rolstoel te sporten, maar als ze eenmaal zelf een wedstrijd in een rolstoel hebben gespeeld weten ze van geen ophouden meer.' Er hebben zich reeds 23 Amsterdamse scholen aangemeld. Een school kan eventueel voor elke groep een les aanvragen. De afgelopen week zijn verschillende groepen van De Wisselschool en De Vijzelmolenschool bezocht. Volgende week hebben de sporters de Alexander Rozendaalschool, de Meanderschool, de Prof. H. Burgerschool en de Frankendaal school op het programma staan. Dat het programma aanslaat is voor Douwe zeker: 'Bij elke groep krijgen we steeds weer dezelfde vraag: wanneer komen jullie weer?'

Gratis
De organisatie hoopt dat de lessen zullen leiden tot een bezoek aan het pre-Paralympisch Rolstoelbasketball toernooi. Een unieke gelegenheid om de wereldtop in hun voorbereidingen voor de Paralympische Spelen in het echt aan het werk te zien. Vijf toplanden in de wereld Nederland, Frankrijk, Engeland, Zweden en Canada zullen van 5 tot en met 8 juli in de Amsterdamse Apollohal de strijd met elkaar aanbinden. De wedstrijden zijn voor iedereen gratis toegankelijk.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie