Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IDB: Internetpieken voor en na wedstrijden Nederlands elftal

Datum nieuwsfeit: 18-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Internetgebruik voor en na wedstrijden Nederlands voetbalelftal hoger dan normaal

Diemen, 18 juni 2000 - Als het Nederlands voetbalelftal speelt, is het niet alleen stil op straat, maar ook op internet. Dat blijkt uit een onderzoek van Internet Databureau (IDB). Het internetgebruik op 11 en 16 juni, respectievelijk de dagen van Nederland-Tsjechië en Nederland-Denemarken, laat een duidelijk ander patroon zien dan op andere dagen. Tijdens de wedstrijden was er sprake van een sterke afname van het internetgebruik. Maar ‘de schade' werd zowel voor als na de wedstrijd ingehaald met een gemiddeld hoger gebruik.

In een grafiek is het internetgebruik per uur van de dag in de maand mei vergeleken met de twee genoemde wedstrijddagen.

Tot 17.00 uur loopt het gebruik tijdens de wedstrijddagen en de maand mei ongeveer gelijk op. Tussen 17.00 en 19.00 uur is het gebruik op de wedstrijddagen echter hoger. Een voor de hand liggende verklaring hiervoor is dat veel mensen vlak voor de wedstrijd nog even het laatste nieuws willen weten. Tussen 20.00 en 23.00 uur neemt het internetgebruik op de wedstrijddagen af. Deze periode valt - inclusief voor- en nabeschouwing - ongeveer samen met de wedstrijd, die van 20.45 tot 22.30 uur duurde. Na 23.00 uur stijgt het internetgebruik weer flink. Er is kennelijk extra behoefte aan online informatie.

EURO 2000 heeft niet alleen invloed op internetgebruik. Het kampioenschap heeft ook gezorgd voor een sterke toename van het aantal particuliere voetbalwebsites. Eén op de 25 websites die voorzien is van een NedStat Basic-teller heeft voetbal als onderwerp. Begin dit jaar was dat nog 1 op de
40 websites.

Internet Databureau is een zelfstandige divisie van NedStat die zich bezighoudt met het verzamelen en analyseren van informatie over het gebruik van Internet. Naast de rapportages over het aantal internetters, publiceert Internet Databureau wekelijks over het surfgedrag in Nederland (o.a. marktaandelen van browsers, operating systeem, herkomst bezoekers en populaire categorieën websites). Verder is Internet Databureau betrokken bij de uitvoering van diverse online marktonderzoekprojecten over onderwerpen die met internet te maken hebben.

Voor meer informatie over Internet Databureau verwijzen we u graag door naar de website van Internet Databureau, (internet.databureau.com) of kunt u contact opnemen met Bas Batelaan (telefoon: 020 - 519 54 00, email: (bas@databureau.com)).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie