Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie Wageningen: regionale veranderingen in landgebruik

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

·ma 19-06-00 NATIONALE GEGEVENS ZEGGEN WEINIG OVER REGIONALE VERANDERINGEN IN LANDGEBRUIK


tijd 13:30 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Promotie ir. P.H. Verburg, Bennekom
titel Exploring the spatial and temporal dynamics of land use with special reference to China

promotor(en): prof.dr.ir. J. Bouma (bodeminventarisatie en landevaluatie) en prof.dr.ir. L.O. Fresco (plantaardige productiesystemen) (co)promotor(en): dr.ir. A. Veldkamp (bodemkunde en geologie)
informatie Stafafdeling Communicatie, Gert van Maanen, tel. 0317-485003
Veranderingen in landgebruik hebben grote invloed op onze natuurlijke leefomgeving. Om ongewenste gevolgen van veranderingen in landgebruik te voorkomen zijn systematische benaderingen ontwikkeld om een betere begrip te krijgen van de sturende factoren en de dynamiek van het landgebruik. Peter Verburg presenteert een serie methodes om de dynamiek van landgebruik in ruimte en tijd te onderzoeken op regionaal niveau. Met deze methodes zijn mogelijk 'hot-spots' van landgebruiksveranderingen, gebieden waar snelle veranderingen plaats vinden, te identificeren. De ontwikkelde methodes zijn toegepast in China en Ecuador en op Java. De resultaten laten zien in verschillende regio's verschillende processen en patronen van landgebruikveranderingen worden gevonden. Besef van het belang van regionale verschillen in agrarische verschillen, in plaats van het gebruik van gegevens op nationaal niveau, is van nut voor beleidsmakers en wetenschappers om agrarische ontwikkelingsprogramma's op de juiste locaties te richten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie