Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deadliftwedstrijd 'De sterkste van Nederland'

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : sportredactie/nieuwsmedia
Betreft : deadliftwedstrijd "de sterkste van Nederland"
De sterkste persoon van Nederland blijkt uiteindelijk een vrouw

Afgelopen zaterdag werd in Amsterdam de jaarlijks terugkerende deadliftwedstrijd voor de Hercules Trofee georganiseerd door de A.A.C. Hercules, een strijd met een bijzondere uitslag.

Het feit doet zich namelijk voor dat de sterkste "man"van Nederland uiteindelijk een vrouw blijkt te zijn, namelijk de Noordscharwoudse Aly Keizer, voorafgaand aan de wedstrijd worden alle deelnemers gewogen en krijgen ze een omrekeningsfactor die bij hun lichaamsgewicht hoort, hiermee ontstaan de meest eerlijke strijd tegen de vele kilo's.

Klokslag vier uur vangt de wedstrijd aan, de eerste beurt wordt geladen en vele zouden er nog volgen die dag.
Uiteindelijk lijkt de strijd om het ere-metaal te gaan tussen een 4 tal deelnemers, de eerder genoemde Aly Keizer, op de voet gevolgd door de uit Rotterdam afkomstige Julien Daniel, De altijd duidelijk aanwezige Coen Hoppenbrouwer en outsider Edward Bontekoning. Zoals bij vele sportwedstrijden valt de beslissing op het laatst, zo ook bij deze strijd der titanen, de laatste beurt van Aly Keizer, het halter wordt geladen tot 175 kg. zij is de eerste van de deelnemers die strijden voor de eerste plaats die haar laatste beurt moet doen, deze
175 kg. is dicht bij haar persoonlijk record, met uiterste krachtinspanning weet zij dit gewicht omhoog te tillen en dan moet u weten dat zij op de weegschaal 60 kg. neerzet, bijna driemaal haar eigen lichaamsgewicht brengt zij omhoog, grote klasse.
Zo, de mannen weten wat hun te doen staat, als eerste volgt Coen Hoppenbrouwers met een poging van 265 kg., alles komt uit de kast, maar helaas voor Coen geen goede beurt, direct daarna stapt Julien het plankier op voor een poging op 280 kg, zwaar aangemoedigd door zijn zoontje doet hij een uiterste poging, maar met het commentaar "deze is te zwaar"stapt hij richting zijn zoontje, helaas geen goede beurt. Als laatste van de dag komt Edward Bontekoning aan beurt, het halter gaat naar 295 kg. en met een prachtige snelle beurt brengt Edward dit gigantische gewicht omhoog en verdiend hij het applaus van het publiek.

De rekenmachine's draaien op volle toeren, de resultaten worden nogmaals bekeken, de gezichten van de mannen spreken boekdelen, de STERKSTE van Nederland is een dame, en wel Aly Keizer.
De Hercules Deadlift Trofee wordt uitgereikt door Nederlands kampioen bankdrukken en lid van Hercules Amsterdam, Matthieu Lukken en het applaus is oorverdovend, een prachtige prestatie en een wedstrijd die zeker zijn gevolgd zal krijgen.
Uitslagenlijst Hercules Deadlift Trofee 2000


1. Aly Keizer

2. Julian Daniel

3. Coen Hoppenbrouwers

4. Edward Bontekoning

5. Rakesh Kumar

6. Henk Keizer

7. Jelle Kuiken
Vervolg uitslagenlijst hercules deadlift trofee 2000

8. Anne Bierma

9. Tom Bruynen

10. Peter de Vries

11. Josanti van Rijsoort

12. Hajo Nooij

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftbond
Nicolaas Maeskade 18

2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax. 071-5612222
mob. 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie