Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands eremetaal op Europees kampioenschap powerliften

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : sportredactie/nieuwsmedia
Betreft : europees kampioenschappen powerliften junioren
Nederlands eremetaal op Europees kampioenschap powerliften

Afgelopen week zijn in Sofia (Bulgarije) de Europese kampioenschappen powerliften voor junioren gehouden, met deelname van de Alkmaarse topsportster Brenda van der Meulen, die in Nederland als zowel internationaal bekendheid heeft als judoka, maar ook als powerliftster haar strepen heeft verdiend in binnen- en buitenland.

Zo ook nu weer, ten eerste wist zij een zilveren medaille te halen op het onderdeel bankdrukken, waarbij Brenda tevens een nieuw Nederlands record van 112,5 kg. vestigde, de gouden medaille ging jammer genoeg aan haar neus voorbij, omdat Brenda net iets zwaarder was dan haar Poolse tegenstander, die ook 112,5 kg. wist te drukken.

Doordat Brenda een goede kniebuigbeurt had van 170 kg. en wist af te sluiten met een deadlift van 167,5 kg behaalde de Alkmaarse een bronzen plak in het algemeen klassement, een compliment waardig aan de jongedame. Door het gehaalde totaal van 450 kg. wist Brenda ook nog een nieuw Nederlands junioren-record te behalen.

Een resultaat die voor de toekomst veel succes mag beloven.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftbond
Nicolaas Maeskade 18

2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mob. 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie