Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportieve Nissan Almera Tino veilig tot in de kern

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Sportieve Nissan Almera Tino veilig tot in de kern

(19 juni 2000)

Nissan streeft naar optimale veiligheid en maximaal rijcomfort. De Almera Tino is hier een goed voorbeeld van. De vlot gelijnde MPV is zo ontworpen dat hij tot de veiligste in zijn klasse behoort. Ingenieurs van het Europese Nissan Technische Centrum NETC) hebben verschillende innovaties toegepast om alle inzittenden optimale actieve en passieve veiligheid te bieden. Nissan heeft hierbij de sportiviteit niet uit het oog verloren. De auto rijdt dynamisch en is daarom bijzonder geschikt voor sportief ingestelde automobilisten.

De voortreffelijke veiligheidsvoorzieningen van de Almera Tino beginnen al bij het onderstel. Met zijn uitstekende rij eigenschappen en wegligging reageert de ruimtewagen meer als een hatchback dan als een MPV. Volgens Lindsay Watson, Product Planning Manager bij NETC, maakt het speciale ontwerp van de auto dit mogelijk. "De Almera Tino heeft een opvallend laag zwaartepunt. Daarnaast profiteert de Almera Tino van de befaamde Multi-link beam achterwielophanging." Nissan meent dat een stabiele wegligging niet alleen de sleutel tot veilige prestaties is, maar ook optimaal comfort biedt voor de inzittenden. "Het sportieve karakter van de MPV is bereikt door gebruik te maken van dezelfde voor- en achterwielophanging als bij de andere Almera's. Deze beproefde combinatie is speciaal voor de Almera Tino aangepast en zorgt voor een uitstekende wegligging, ook onder extreme situaties", aldus Watson. "Dat komt vooral door het ontwerp en de afstelling van de wielophanging. Elektronische hulpmiddelen als tractie- of stabiliteitscontrole hoeven we niet toe te passen."

Carrosserie
Een belangrijk kenmerk van de Almera Tino is zijn uitzonderlijk sterke en stijve carrosserie. Deze bestaat uit twee zones. Tijdens een aanrijding vervormt de buitenste zone zich terwijl de stijve binnenzone intact blijft. Op hetzelfde moment worden hoofd en nek nog eens extra beschermd door speciale energie-absorberende panelen die in het dak en de stijlen zijn ingebouwd.

De Almera Tino is voorzien van een veilig en extra krachtig remsysteem: een effectieve combinatie van ABS, Nissans Brake Assist (de mechanische remhulp) en elektronische remkracht distributie (EBD), die bij een noodstop automatisch de volledige remkracht benut. Het krachtige systeem is ideaal voor een auto als de Almera Tino, die bijvoorbeeld tijdens vakanties zwaar beladen worden.

De MPV heeft verder Nissans Active Head Restraint (AHR) dat nekletsel als gevolg van een whiplash helpt voorkomen. Bovendien biedt het model Nissans nieuwe Head and Thorax Protection System (hoofd- en borstkasbescherming), dat bestaat uit bestuurders- en passagierairbags en speciaal gevormde zij airbags die in de zitting gemonteerd zijn. Daarnaast heeft de ruimtewagen gordelspanners met spankrachtbegrenzers en drie driepuntsgordels achterin, allemaal met Nissans Automatic Emergency Locking Retractors (AELR). Tenslotte bevinden zich achterin aanhechtingspunten voor ISOFIX-kinderzitjes.
Nissan heeft zowel het rijcomfort als de veiligheid uitgebreid getest op snelwegen en tijdens botsproeven. De Almera Tino voldoet aan alle Europese eisen op het gebied van veiligheid. In Nissans eigen tests gebruikt het Japanse merk tien verschillende dummypoppen van allerlei maten om zich ervan te verzekeren dat veiligheid gegarandeerd is voor alle inzittenden.

De introductie van de Almera Tino is in september. Nissan geeft drie jaar of 100.000 kilometer garantie op lakschade en mechanische problemen. De carrosserie is voor maar liefst 12 jaar gegarandeerd tegen doorroesten. Daarnaast kunnen bestuurders 12 maanden lang rekenen op gratis hulp bij pech.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie