Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koster behoudt tweede plaats in Amerikaanse raceserie

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Koster behoudt tweede plaats in Amerikaanse raceserie

Detroit, 19 juni 2000. De vijfde ronde in de Barber Dodge Pro Series eindigde voor Sepp Koster op een zevende plaats. De race in de Amerikaanse formulewagenserie op het stratencircuit in Detroit werd gewonnen door de Amerikaan Jon Fogarty. Koster behoudt zijn tweede plaats in het kampioenschap.

Vooraf betitelde Koster het circuit van Detroit's Raceway op Belle Isle als een van zijn favorieten. Vol vertrouwen begon de Nederlander dan ook aan de voorbereiding op de 3,7 km lange piste. Tijdens de vrije trainingen bleek het gelijk van Koster; hij scoorde veruit de snelste tijd en begon vol overtuiging aan de twee kwalificatietrainingen. Door de vele crashes tijdens de tijdsessies en de pech met langzamere deelnemers wist de coureur slechts drie snelle ronden op de klokken te brengen. Onvoldoende om een hoge kwalificatie te scoren. Een voor hem teleurstellende zevende startpositie was het gevolg.
"Ik weet dat ik een prima auto heb", vertelde Koster. "De computer liet zien dat ik in de diverse secties steeds de snelste was. Maar ja, er crashten maar liefst acht auto's, waardoor ik steeds mijn snelste ronden moest onderbreken."
Toch begon Koster vol vertrouwen aan de race. Al snel na de start passeerde hij Yasukawa. Na een safety car procedure was de Braziliaan Nicastro het haasje. Koster zat tot dan goed in de race, tot hij de Zuidamerikaan Sperafico achterhaalde. De Braziliaan drukte Koster richting muur op het stratencircuit, waardoor de Nederlander gedwongen werd de escape road op te rijden, waarna hij terug zakte naar de elfde positie. Het werd een spannende laatste fase immers, inhalen bleek moeilijk in de hectische race. Toch klom hij nog naar de zevende plaats, meer zat er niet in. Dat Sperafico na afloop een voorwaardelijke schorsing kreeg was misschien een pleister op de wonde. "Nou ja, daar koop ik niets voor. Gelukkig ben ik nog steeds tweede in de titelstrijd, dus we blijven lachen, vooral omdat met de snelheid van de auto niets mis is", liet de coureur na afloop weten.

Uitslag:

1. Fogarty (VSt), 23 ronden in 41.31,841 (125,428 km/uur); 2. Plumb (VSt), op 3,878; 3. Menninga (VSt); 7. Koster (Ned).

Stand kampioenschap:

1. Fogarty 82; 2. Koster 57; 3. Rossoni 53.

Volgend wedstrijd: 2 juli, Cleveland (VSt).

Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie