Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 19-06-2000 Politieberichten van 19/6 (07.00 - 13.00 uur)

Heerenveen: eenzijdig ongeval
Vanochtend omstreeks 06.55 uur deed er zich een eenzijdig ongeval voor op de Rijksweg A32. Een 48-jarige automobilist uit Den Helder reed over de oprit komende uit de richting Joure. Daar raakte hij de macht over het stuur kwijt en hij schoot via de rechterzijde van de weg op het talud en sloeg daar over de kop. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Mantgum: inbraak in auto (3 keer)
Tussen zondag 22.30 uur en vanochtend 07.15 uur is er ingebroken in een auto die aan de Om e Terp stond geparkeerd. Uit de auto is onder andere een radio/cd-speler weggenomen. Men is de auto binnengekomen door de rechterachterruit in te slaan. Een 40-jarige inwoner van Mantgum heeft aangifte gedaan.
Tevens is tussen vrijdag 09.15 en vanochtend 08.00 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Van Botnialeane. Uit de auto werd onder andere een radio/cd-speler en een zonnebril weggenomen. De rechterportier was geforceerd. Een 31-jarige inwoonster van Sneek heeft aangifte gedaan.
Tussen zondag 15.00 en maandag 06.30 uur is er ingebroken in een auto die aan It Spyk stond geparkeerd. Uit de auto is een radio/cd-speler ontvreemd. Een 42-jarige inwoner van Mantgum heeft aangifte gedaan.
Heerenveen: winkeldiefstal
Vanochtend omstreeks 09.00 uur is een 42-jarige inwoner van Eelde aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte had uit een winkel aan het Burgemeester Kuperusplein cosmeticagoederen weggenomen ter waarde van fl. 53,82. Een beveiligingsagent heeft de verdachte staande gehouden en overgedragen aan de politie. Een 22-jarige vrouw uit Heerenveen heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Tussen zaterdag 14.55 en 21.05 uur is er ingebroken in een auto die aan de Overstesingel stond geparkeerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De ruit aan de bestuurderskant is door de dader(s) vernield. Een 41-jarige inwoonster van Heerenveen heeft aangifte gedaan.

Stiens: botsing fietsers met bromfietsers
Donderdag 15 juni omstreeks 18.25 reden een 15-jarige fietser uit Leeuwarden en een 15-jarige vrouwelijke fietser uit Oudebildtzijl over de parallelweg van de Breedyk in de richting van Stiens. In een bocht werden zij ingehaald door twee bromfietsers. De aan de buitenkant fietsende 15-jarige jongen krijgt een duw van een van de bromfietsers. Hij raakt in onbalans en beide fietsers komen ten val. De politie van Stiens wil graag met de beide bromfietsers spreken (058 880 7300). Mogelijk hebben de bromfietsers niets van het ongeluk gemerkt. De bromfietsen waren grijs (de bestuurder droeg mogelijk een blauwe jas) en geel/blauw van kleur (de bestuurder droeg mogelijk een zwarte jas).
Hurdegaryp: zware mishandeling
Zondag omstreeks 01.00 uur fietsten twee inwoners van Hurdegaryp, waaronder een 23-jarige bewoner van die plaats, vanaf de richting Grote Wielen naar Hurdegaryp. Toen ze op de parallelweg fietsten, midden in het dorp, kwamen twee fietsers vanuit de tegenovergestelde richting hun tegemoet. Er ontstond een woordenwisseling over het wel of niet fietsen zonder licht. Ook werd er over en weer het een en ander geroepen. De fietsers passeerden elkaar en waren op een gegeven moment 150 meter van elkaar verwijderd. Plotseling waren de twee tegemoetkomende fietsers echter terug bij de Hurdegarypsters. De 23-jarige kreeg een hevige slag op zijn hoofd met een kettingslot. De ogen werden onder andere geraakt. Ook kreeg hij een paar vuistslagen te verduren. Na afloop van de zware mishandeling verdwenen de fietsers richting Tytsjerk. De jongen is door de huisarts geholpen. De politie zoekt twee mannen die voldoen aan het volgende signalement: de jongen met de fietsketting is ongeveer 20 jaar, circa 1 meter 75, hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek, hij had lichtblond en erg kort haar, hij had een breed postuur en een rond gezicht. De andere man was eveneens ongeveer 20 jaar, circa 1 meter 83, hij droeg waarschijnlijk een donkerrode jas, hij had donkerbruin haar, dit was langer dan dat van de andere man, het haar hing tot op de oren, hij was netjes geschoren en heeft een ovaalachtig gezicht. Beide mannen spraken accentloos Nederlands. De politie Burgum wil graag in contact komen met getuigen en/of mensen die deze signalementen herkennen. Ook wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van een personenwagen, waarschijnlijk een Ford Escort, niet ouder dan drie jaar, die rond het tijdstip van de vechtpartij, komend uit de richting Leeuwarden, langs de vechtpartij is gereden. Voor tips kunt u bellen met de politie Burgum, telefoon 058 880 8870.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie