Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste INSITE Jongerenmagazine in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


19-6-2000

Eerste INSITE Jongerenmagazine in Tilburg
Co-productie tussen jongeren en gemeente succesvol
De eerste co-productie tussen jongeren en de gemeente is no longer history. Jongeren die vrijwillig werken voor de gemeente, het lijkt een fabeltje, maar in Tilburg is het werkelijkheid. Nog mooier: jongeren vinden het nog leuk ook! En het stoffige imago wordt eens opgepoetst.
Tien enthousiaste jonge honden (in leeftijd varierend van 12 tot 19 jaar) schrijven, in opdracht van de gemeente Tilburg, voor jongeren (en ook door jongeren) over gemeentelijke en andere zaken in de stad. Tilburg beseft namelijk dat jongeren gehoord moeten worden. Maar INSITE Magazine is meer; het brengt eigenlijk vier dingen teweeg:
· Jongeren kunnen zich in hun eigen taal uiten over gemeentelijke zaken;
· Jongeren krijgen een relatie met én een beeld van de lokale overheid;
· De gemeente ontvangt rechtstreeks input voor het nog te ontwikkelen jeugdbeleid;
· INSITE Magazine brengt jongerenparticipatie op een manier die jongeren aanspreekt in de praktijk.

Het eerste nummer van INSITE Jongerenmagazine is af en inmiddels aangeboden aan de jongerenwethouder van Tilburg: Jan Hamming.

In het eerste nummer wordt een mooie combinatie gemaakt van leerzaam en leuk. Artikelen over drugs, het meldpunt discriminatie, een interview met wethouder Jan Hamming worden afgewisseld met Tooske (TMF-veejay), Kippevel Talentenjacht en de ins en outs van nu. De formule van het blad is zo opgesteld dat het persbureau redactioneel onafhankelijk is, maar de gemeente kan wel richting geven aan de inhoud.

Het jongerenpersbureau bestaat sinds april van dit jaar. De redactieleden zijn geworven via het Internet, een oproep in de krant en jongerendag The WALL in november 1999. De oplage van INSITE Magazine is 3000 en wordt verspreid op typische jongerenplekken als scholen, kroegen, bioscopen, bibliotheek, wijkcentra. INSITE Magazine zal dit jaar nog vier keer verschijnen. Totale kosten voor begeleiding, opmaak, drukken en verspreiding voor vier nummers is 30.000 gulden.

Kijk ook eens op het Internet: www.tilburg.nl/hamming

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie