Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse band Wallrus wint zesde editie Waterproof

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

WALLRUS WINT ZESDE EDITIE WATERPROOF

De Rotterdamse band Wallrus heeft zaterdag jl. de finale van Waterproof gewonnen. Wallrus verdient daarmee een plaats in de line-up van Waterpop 2000. Wallrus maakt zware stonerrock, gecombineerd met de bluesdoorleefde stem van zanger Rob Rietdijk heeft dit een verrassend effect. Gepaard met veel rook wist Wallrus het publiek tot diep in de rommelende onderbuik te raken. Muzikaal gezien zijn de songs goed opgebouwd en vindt er een chemie plaats tussen de individuele manier waar de vonken vanaf vliegen.

De drie andere finalisten waren Larrikin (Den Haag), Attitude MF (Den Haag) en Zilla Bouncers (Rotterdam), alledrie muzikaal kwalitatief zeer goede bands. Voor deze zesde editie van Waterproof waren in totaal 100 inschrijvingen, wat door de organisatie (J.C. Nederland 3 & Waterpop Festival) als een waar record is bestempeld. Zuid Holland kent anno 2000 kennelijk een bloeiende talentvolle muziekscene. Waterproof is in het leven geroepen om regionale bands te stimuleren en een kans te geven in de programmering van Waterpop terecht te komen.

Waterpop vindt plaats op zaterdag 19 augustus a.s. in het Hofpark te Wateringen. De line-up is op twee bands na volledig. In willekeurige volgorde zullen spelen: Project 2000 (NL), Novastar (B), Arid (B), Dilana Smith (SA), Krezip (NL), Green Lizard (NL), Racoon (NL), Krang (NL) en Wallrus (NL). De presentatie is in handen van de Haagse TV-kok Pierre Wind (tevens uitvinder van de dropsoep). Naast muziek biedt Waterpop hoogwaardig straattheater waarvoor tot nu toe Teater Exces (B) is geboekt. Voor de kleinsten is er een speciale kinderhoek met o.a. schmink en een springkussen. Toegang gratis. Aanvang: 13.00-23.00 uur. Voor meer informatie: www.waterpop.nl

Voor meer informatie:

Waterpop - Judith Boudri
tel/fax 0174-641752 / 06-23894670
(publiciteit@waterpop.nl)

Nederland 3 - Maaike Batist
tel 015-2141390 / fax 020-8659213
(maaiek@mailandnews.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie