Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herman Wijffels voorzitter stichtingsbestuur KUB

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

per 6.11. 2000 opvolger van mr. Ben Schmitz

Herman Wijffels voorzitter stichtingsbestuur KUB

Het Stichtingsbestuur van de Katholieke Universiteit Brabant krijgt per 6 november 2000 een nieuwe voorzitter. Dr. H.H.F. Wijffels, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, volgt per die datum mr. Ben Schmitz op, die - op grond van statutaire bepalingen - na ruim 10 jaar als lid en voorzitter terugtreedt uit dit bestuurscollege.

Het Stichtingsbestuur van de universiteit - dat tevens fungeert als Raad van Toezicht - heeft in het bijzonder de zorg voor het eigen karakter van de universiteit als katholieke instelling van wetenschappelijk onderwijs. Verder keurt dit bestuur de begroting en het financieel meerjaren- beleid goed, evenals het strategisch instellingsplan en het bestuurs- en beheersreglement van de universiteit. Ook benoemt het Stichtingsbestuur de leden van het College van Bestuur.

Dr. Herman Wijffels studeerde economie aan de KUB, alwaar hij in 1966 afstudeerde. Hij werkte vervolgens - tot 1977 - bij het ministerie van Landbouw en Visserij en trad daarna in dienst als Algemeen Secretaris bij het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond. Vanaf 1981 zette hij zijn carrière voort bij Rabobank Nederland, waar hij voorzitter van de hoofddirectie was. In 1998 ontving hij 'als inspirerend en visionair denker en vanwege zijn grote invloed op de maatschappelijke discussie over de economische orde' een eredoctoraat van de KUB. Sinds begin 1999 is dr. H. Wijffels voorzitter van de SER.
Voor nadere informatie: Voorlichting en Externe Betrekkingen KUB, Maurice Ackermans, tel. 013-4662004.


14-06-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie