Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq en Microsoft werken samen aan bedrijfszeker mySAP.com

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Compaq en Microsoft werken samen met SAP aan bedrijfszekere mySAP.com(tm) oplossing

NonStop(tm) eBusiness-oplossingen: 30% van geïnstalleerde SAP-applicaties draait op Compaq

Gouda, 19 juni 2000 - Om het niet-geplande 'downtime' risico van bedrijfskritische IT-systemen te helpen verminderen, annonceren Compaq en Microsoft een nieuw, geïntegreerd service-initiatief. Dit initiatief is ontstaan met het oog op het garanderen van bedrijfszekerheid van mySAP.com-omgevingen. Klanten kunnen op basis van de uitkomsten van een beschikbaarheidsonderzoek kiezen voor een beschikbaarheidsgarantie: gegeven een zogenaamde beschikbaarheidstest, garandeert Compaq bepaalde operationele vereisten. Deze geïntegreerde service-oplossing is beschikbaar in een mySAP.com omgeving met gecertificeerde Compaq ProLiant-servers, het besturingssysteem Microsoft Windows 2000 en de database Microsoft SQL Server 7.0.

"Deze samenwerking versterkt Compaq's positie op het gebied van industriestandaardautomatisering, SAP-platforms en aan Microsoft gerelateerde services. Door gebruik te maken van Compaq's uitgebreide ervaring met het implementeren van Microsoft-technologie - Compaq is Microsoft's enige Prime Integrator -, vermindert het risico van 'downtime' voor bedrijfskritische systemen," zegt Ronald Knoop, Marketing Directeur van Compaq Computer B.V.. "Daarnaast is Compaq de belangrijkste hardwarepartner van SAP en heeft daarmee veel ervaring opgedaan in het implementeren van SAP applicaties en daaraan gerelateerde services ontwikkeld."

Leo Apotheker, president voor het EMEA-gebied en lid van de raad van bestuur van SAP, zegt: "De beschikbaarheidsgarantie van Compaq onderstreept de juistheid van onze beslissing om SQL Server 7.0 als platform beschikbaar te stellen voor onze Windows NT/Windows 2000-klanten. Voeg hier de robuustheid van het Compaq serverplatform en de krachtige mySAP.com applicatiesuite aan toe, en men beschikt over een van de meest betrouwbare en rendabele oplossingen voor end-to-end samenwerking over Internet." Kees Pronk, Manager Product Management Group Microsoft Nederland zegt: "Windows 2000 en SQL Server 7.0 behalen nieuwe records op het gebied van prestaties en totale eigendomskosten. Met de steun van Compaq en de technologische expertise van SAP kan ons gemeenschappelijke verkoopteam nu een risicovrije en betaalbare oplossing rond mySAP.com aanbieden."

Compaq's aanbod voor SAP-klanten en partners
Compaq heeft meer dan 8.000 SAP-installaties gerealiseerd. Ruim dertig procent van de SAP-klanten maakt gebruik van Compaq servers en storagesystemen, variërend van instapsystemen tot geclusterde 'enterprise-class' implementaties. Daarnaast levert de grootste computerfabrikant ter wereld het ontwikkelplatform voor SAP-applicaties. Intern gebruikt Compaq SAP op meer dan 20.000 werkplekken. Microsoft en Compaq werken samen om Windows 2000 te positioneren als een high-end applicatie- en databaseserver voor mySAP.com.

Compaq heeft een SAP Global Solution Center ingericht in het hoofdkantoor van SAP in Walldorf, Duitsland. In dit centrum kunnen systemen op maat worden gemaakt, concepten worden getest en de prestaties van de gezamenlijke oplossing worden gemeten. Op basis hiervan kunnen specialisten van Compaq mySAP.com-oplossingen effectief en wereldwijd implementeren en ondersteunen.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.
Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Over Compaq
Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op www.compaq.nl.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Marenthe de Nijs, tel. 023 - 5628208, e-mail: (marentheden@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie