Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marktmakers geven voorkeur aan oplossingen van BroadVision

Datum nieuwsfeit: 19-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Marktmakers geven de voorkeur aan oplossingen van BroadVision
BroadVision e-business applicaties vormen de drijvende kracht achter marktplaatsen voor constructiematerialen tot handgeknoopte tapijten en metaalwaren

Huizen, 19 juni 2000 - Een aantal toonaangevende marktmakers - bedrijven die als eerste inspelen op opkomende markten - heeft gekozen voor BroadVision-applicaties ten behoeve van hun e-commerce-activiteiten via digitale marktplaatsen, zowel voor de inkoop als de verkoop. Deze ondernemingen, die actief zijn in gespecialiseerde markten, werken inmiddels met BroadVision-applicaties of doen dat binnenkort. Onder deze bedrijven bevinden zich BuildNet, e-Exchange.com, e-Greenbiz.com, e-Purchasing.nl, eRugGallery.com, idmarket.com, PlanetSalvage.com en WorldMetal.com.

De producten van BroadVision staan internationaal bekend als de drijvende kracht achter complexe websites voor grote ondernemingen in de bank-, retail-, reis- en hightech-industrie. Een groeiend aantal elektronische marktplaatsen en digitale beurzen kiezen voor de e-business-oplossingen van BroadVision, en geven daarmee aan dat de voorzieningen die BroadVision biedt voor de business-to-businessmarkt snel terrein winnen.

"De meeste digitale marktplaatsen en business-tot-business-beurzen willen dat hun onderneming op dezelfde manier klanten kan benaderen als de business-to-consumer-sites," verklaart Pehong Chen, CEO van BroadVision. "Waar het om gaat in deze nieuwe marktplaatsen is het beheren van de e-commerce-waardeketen. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het op effectieve wijze verwerven en aanwenden van marktplaatsintelligentie, en om het bewerkstelligen van de interactie tussen de marktplaats en zijn klanten en leveranciers."

"We hebben gekeken naar de concurrentie, maar waren veel meer onder de indruk van de mogelijkheden voor personalisatie van BroadVision One-To-One Commerce," zegt Chris Duffy, chief technology officer van idmarket.com, de digitale marktplaats voor productidentificatie items, zoals labels en etiketten. "De applicaties van BroadVision bieden dynamische inhoudelijke overzichten zodat we individuele klanten kunnen lokaliseren op basis van demografische informatie, hun plaats in de toeleveringsketen en hun locatie in het land, waardoor we content kunnen leveren die specifiek op die kenmerken is afgestemd."

Digitale marktplaatsen zijn afhankelijk van 'many-to-many'-kanalen, die een groot aantal kopers met een groot aantal verkopers verbinden. Dit in tegenstelling tot de 'point-to-point'-beurzen die bij business-to-consumenttransacties gebruikelijk zijn. BroadVison ontwikkelt haar business-to-business en digitale toepassingen om in te kunnen spelen op de complexe transactiebeurzen en goede klantenservice te kunnen verlenen, ongeacht het gebruikte kanaal.

eRugGallery.com heeft bijvoorbeeld een virtuele bazaar ontwikkeld voor handgeknoopte tapijten. eRugGallery.com gebruikt daarvoor een op Internet gebaseerd visueel platform dat tapijtkopers, groothandelaren en retailers de gelegenheid biedt duizenden tapijten online te bekijken en te kopen. "We gebruiken de efficiency van Internet om de grootste virtuele online-lijst van eersteklas producten te creëren," zegt Jean Claude Brunache, senior vice-president verkoop en marketing bij eRugGallery.com. "Virtuele markten vormen een groeiende categorie in de e-commercemarkt. Alleen al in de branche van handgeknoopte tapijten is er een voorraad ter waarde van meer dan $ 15 miljard. We kozen voor BroadVision omdat we ervan overtuigd waren dat hun applicaties de aanvragen op onze sites goed konden afhandelen en dat zij konden helpen met het naadloos integreren van back office-functies."

Een andere online beursportal, WorldMetal.com, richt zich op de metaalindustrie. Door gebruik te maken van BroadVisions One-To-One Business Commerce, stelt de online metaalbeurs metaalbedrijven en -handelaren van over de hele wereld in staat deel te nemen aan veilingen en het verrichten van inkopen. WorldMetal.com biedt geregistreerde leden toegang tot industriële nieuwsvoorziening en online handelsdiensten, en bedient zich daarbij van zowel de Engelse als de Chinese taal. WorldMetal.com is van plan haar diensten voor de courante ijzerhandel, inclusief staal, rond het eind van het jaar uit te breiden naar die voor de nonferro-metalen, zoals koper en aluminium. Op deze wereldwijde marktplaats van metaalproducenten en
-handelaren zullen ook dienstverleners zoals banken, verzekerings-, transport-, inspectie- en energiebedrijven kunnen deelnemen. WorldMetal.com koos voor de BroadVision-producten vanwege de snelle time-to-market, schaalbaarheid, open standaarden en uitgebreide personalisatiemogelijkheden.
BroadVision groeit mee
Anticiperend op grote verkeersstromen en transactievolumes kozen onderstaande digitale marktplaatsen voor BroadVision vanwege haar aanzienlijke reputatie als leverancier van krachtige en schaalbare e-business applicaties. Ondanks de recente terugval van sommige Internetbedrijven verwacht Forrester Research de komende twee jaar in digitale marktplaatsen een explosieve volumegroei van meer dan het
75-voudige van de huidige omvang. De marktonderzoeker baseert zich op analyse-interviews bij bedrijven die al actief zijn in de business-to-businessmarkt. Wanneer ondernemingen e-commerceplannen ontwikkelen, ontwikkelt de aard van de transactie zich snel van enkelvoudige aankopen tot complete combinatieleveringen, offertes, veilingen en beurzen. Op langere termijn zullen online-marktplaatsen meer moeten bieden dan een bemiddelingsfunctie. Zij zullen wegen moeten vinden om analyses en informatie van hoge kwaliteit aan te bieden, of het transactiegeoriënteerde aanbod moeten uitbreiden.

"Om e-Greenbiz.com tot een toonaangevende business-to-business site te maken voor de groenvoorzieningindustrie, hadden we een oplossing nodig voor het implementeren van krachtige, schaalbare en veilige e-commerce-voorzieningen," zegt John E. Cochran, president en CEO van e-Greenbiz.com, Inc. "Daarom wisten we dat de door ons gekozen e-business-solution moest zorgen voor een compleet pakket aan diensten en functies van front-end tot back-end, inclusief customer relationship marketing, productservice en beheer van de toeleveringsketen. BroadVision geniet een solide reputatie inzake betrouwbare service, ongeacht het transactievolume of de s ite-omvang. Dit vormde voor ons een aantrekkelijk aspect omdat we een systeem wilden dat in staat was grote hoeveelheden gegevens te verwerken ten behoeve van kopers en verkopers van 'groene' producten. We verwachten zeer druk verkeer en we weten dat BroadVision ons kan helpen dit te verwerken."

Nieuwe, op BroadVision gebaseerde digitale markplaatsen

BuildNet, Inc.: een online-beurs voor aannemers, distributeurs en producenten van bouwmaterialen die het gebruikers mogelijk maakt om bouwmaterialen en diensten op bouwgebied te kopen en te verkopen, alsmede voor het naadloos verstrekken van informatie over de bouwwereld. Voor het verkrijgen van toegang kunnen aannemers een van BuildNets constructiemanagementsystemen gebruiken, of elk ander op BuildNet afgestemd systeem. Distributeurs en producenten kunnen hun systeem op BuildNet afstemmen door eenvoudigweg hun elektronische catalogus en voorraadoverzicht op BuildNet aan te sluiten.

e-Exchange.com: 's werelds eerste mondiale, onafhankelijke handelsbeurs voor IT-producten en -diensten via Internet. e-Exchange.com is een site waarop kopers en verkopers over grote partijen computerhardware en -software kunnen onderhandelen. De site stelt distributeurs, handelaren, producenten en leveranciers in staat zaken te doen met commerciële partners en overtollige voorraden te distribueren of om voorraden onmiddellijk aan te vullen. e-Exchange.com heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Hongkong.

e-Greenbiz.com: een marktplaats voor de verhandeling via Internet van producten voor de groenvoorziening en daarvoor benodigde materialen. e-Greenbiz.com levert diensten aan de 'groene industrie' (landschapsarchitecten, hoveniersbedrijven, boom- en plantenkwekers, tuincentra en producenten van materialen voor deze bedrijven) met een onafhankelijke, veilige digitale beurs voor de uitwisseling van hoogwaardige, recente branche-informatie. Leveranciers gebruiken GreenProDirect, het transactiemanagementsysteem van de site, om hun marketingbereik te vergroten, hun klanten- en leveranciersbestanden uit te breiden en de transactiekosten terug te dringen.

e-Purchasing.nl: een Nederlandse virtuele business-to-business marktplaats die klanten een volledige reeks onderhouds-, reparatie- en productiemiddelen (MRO: maintenance, repair, operating) aanbiedt, waaronder kantoorbenodigdheden, computers, elektrotechnische onderdelen, gereedschap en bevestigingsmaterialen.

eRugGallery.com: een virtuele beurs voor de verhandeling van 'visuele producten' door het bijeenbrengen van kopers en verkopers van hoogwaardige handgeknoopte tapijten. De website toont gedetailleerde digitale afbeeldingen van tapijten, biedt visuele zoekmogelijkheden en herbergt een industrieel gestandaardiseerd taxatiesysteem. De benadering van eRugGallery.com kan ook interessant zijn voor andere waardevolle items, zoals kunst, antiek en sieraden.

Idmarket.com: een onafhankelijke en beveiligde digitale marktplaats voor de verhandeling van verpakkings- en identificatiemiddelen, zoals plakplaatjes, labels, membraanschakelaars, naamplaten en etiketten. idmarket.com automatiseert en stroomlijnt het transactieproces, spaart daarbij tijd en geld uit voor de kopers, en biedt nieuwe zakelijke bronnen voor verkopers.

Online Asset Exchange: 's werelds grootste beurs voor surplus gereedschap en machines voor metaalbewerking, apparatuur voor de luchtvaart, zeevaart, medische toepassingen en drukkerijen, alsmede chemische apparatuur. De beurs voorziet in uitgebreide specificaties en offertes, productlijsten, zoekmogelijkheden op categorie en uitgebreide informatie over tweedehands machines en apparatuur.

Planet Salvage: een wereldwijde digitale business-to-business-beurs voor bergings- en sloopindustrie, voor het kopen en verkopen van onderdelen voor auto's, boten, motoren, trucks, landbouwwerktuigen, zwaar materieel en andere machinerie. De site bedient bergings- en sloopbedrijven, onderdelen- en carrosseriebedrijven, herstelwerkplaatsen, veilingen van autoverzekeraars, aannemers en leveranciers van landbouwmachines.

WorldMetal.com: een betrouwbare, rendabele en effectieve online metaalbeurs met een alles-in-één metaalencyclopedie, die zich richt op een breed scala aan klanten, waaronder fabrikanten, handelaren, distributeurs, energiebedrijven en andere deelnemers aan de waardeketen van de mondiale metaalindustrie.

Over BroadVision
BroadVision Inc., opgericht in 1993, is marktleider in het leveren van oplossingen op het gebied van One?To?One Relationship Management voor de 'Extended Enterprise'. De One?To?One internet toepassingen van BroadVision stellen organisaties in staat om marketing communicatie, transacties, producten, diensten en ondersteuning te personaliseren en te koppelen aan de individuele behoeften van werknemers, partners en klanten. BroadVision One?To?One toepassingen ondersteunen 'mission critical ' zakelijk gebruik en zijn voorzien van een robuuste en schaalbare architectuur. Tevens ondersteunen zij beveiligde transacties en zeer snelle verwerking van handelingen zoals heden ten dage vereist wordt in het electronisch zaken doen. De BroadVision oplossingen voor Relationship Management omvatten zowel produkten als diensten van BroadVision en haar wereldwijde netwerk van partners. Meer informatie over BroadVision kunt u vinden op: www.broadvision.com/.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
BroadVision, contactpersoon: Wouter Teijema, tel. 035 - 524 90 10, e-mail: (wteijema@broadvision.com)
of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Judy van Kamperdijk,
tel. 023 - 568 82 08, e-mail: (judyvk@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie