Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA-onderzoek naar bijbelse vrouwen in Genesispreken Luther

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Figura ecclesiae. Lea und Rachel in Luthers Genesispredigten
Datum dinsdag 20-06-2000
Tijd 14:00 uur

Promovendus mw. S. Hiebsch

Promotor prof. dr. J.P. Boendermaker (em.)
Onderzoek naar twee bijbelse vrouwen, Lea en Rachel, in de Genesispreken van Maarten Luther. De Genesispreken zijn in het Lutheronderzoek tot nu toe nog zelden als bron voor Luthers theologie behandeld. Luther heeft het boek Genesis in twee reeksen preken uitgelegd. De eerste reeks (1519-1521) is een weerspiegeling van Luthers theologische ontwikkeling op het hoogtepunt van zijn conflicten met de rooms-katholieke kerk. De tweede reeks (1523-1524) valt in een periode, waarin reformatorische kerk- en gemeenteopbouw steeds meer op gang kwam. De theologische thema's die Luther aan de hand van Lea en Rachel uitwerkt zijn de heiligen, de kerk en de antropologie.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie