Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogeveen uitgeroepen tot zakenstad van het jaar

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen
15 juni 2000

Hoogeveen zakenstad van het jaar

De gemeente Hoogeveen is uitgeroepen tot zakenstad van het jaar door zakenmagazine BiZZ. Dinsdag 20 juni reikt de heer J. Bijlsma van BiZZ de zakenstadtrofee 2000 uit aan burgemeester W. Urlings.

BiZZ heeft na onderzoek van het bureau Dun & Bradstreet dit jaar wederom de BiZZ top 100 van de economisch sterkste zakensteden bepaald. Opvallend in de uitslag van dit jaar is dat middelgrote gemeenten uit de provincies Limburg, Brabant en Drenthe bovenaan eindigen, terwijl enkele grote kernen uit de Randstad ruim onder de middenmoot bivakkeren. Volgens BiZZ lijkt in deze tijden van groei het begrip 'economisch achterstandgebied' zijn betekenis te verliezen.

Op grond van balansen, soliditeits- en betalingsgegevens is berekend welke gemeenten of deelgemeenten in Nederland de meeste winstgevende bedrijven binnen de grenzen hebben en de beste voorwaarden voor bedrijfsgroei bieden. Het blijkt dat Hoogeveen en diverse andere gemeenten aan een autosnelweg buiten de randstad hoog scoren, dankzij een pro-actief bedrijvenbeleid, een goede bereikbaarheid, groeimogelijkheden en relatief lage grondprijzen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie