Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vanachter pc met Eurotunnel naar Engeland op eurotunnel.com

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 20 JUNI 2000

Vanachter de pc met Eurotunnel naar Engeland

Eurotunnel streeft ernaar om dertig procent van haar boekingen via www.eurotunnel.com te realiseren. Om de site nog aantrekkelijker te maken voor de gebruiker is een gedreven 'e-business' team aan de slag gegaan. In enkele weken moet hun inzet leiden tot een perfecte site.

Zo is het de bedoeling dat geïnteresseerden voortaan hun ticket kunnen bestellen met drie simpele klikken in plaats van de huidige zes. Behalve mogelijkheden voor reserveren, biedt www.eurotunnel.com actuele informatie vanaf de homepage met één klik.

Populaire website
Eurotunnel Managing Director Georges-Christian Chazot: "Het bezoek aan de website van Eurotunnel is met bijna zeventig procent gestegen sinds het begin van dit jaar - in mei alleen al waren er meer dan 230.000 bezoekers en 1.49 miljoen gelezen pagina's! De nieuwe verbeteringen aan de site maken het gemakkelijker om on-line te boeken bij Eurotunnel.

De £2,- (ƒ 7,-) voordeel voor iedere boeking is een extra stimulans." Alle transacties via de Eurotunnel website zijn beschermd via het 'encryption system' (SSL). Leden van Points Plus kunnen hun saldo binnenkort on line bekijken.

Ieder kwartier
De tocht onder het Kanaal met Eurotunnel neemt 35 minuten in beslag. Ieder kwartier vertrekken er shuttles van Calais naar Folkestone in Engeland. Door die hoge frequentie zijn er bijna nooit wachttijden. Passagiers rijden zelf met hun auto in een shuttle. Tijdens de reis is het mogelijk om de auto uit te gaan en even de benen te strekken in een verlichte ruimte voorzien van airconditioning.
Jaarlijks gaan er zo'n 19 miljoen mensen (Eurotunnel shuttles en Eurostar) en 13 miljoen ton aan goederen door de Kanaaltunnel tussen Calais en Folkestone.

Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie