Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: EURO 2000

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 19-06-2000 Europersbericht van maandag 19 juni 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Rust rond de wedstrijd Italië-Zweden De derde Eindhovense wedstrijddag tijdens Euro 2000 is rustig verlopen. Politie, brandweer, GGD, openbaar ministerie en de gemeente Eindhoven waren na afloop tevreden over de gang van zaken voor, tijdens en direct na de wedstrijd Italië - Zweden in het Philips Stadion. De sfeer in de stad was de gehele dag als goed te bestempelen en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Eindhoven kan terugkijken op drie zeer geslaagde en feestelijke voetbaldagen. De organiserende partijen schrijven het succes toe aan de langdurige voorbereidingen, de gezamenlijke aanpak van de operationele hulpdiensten, de hulp van de vele (buitenlandse) politiediensten en de vriendelijke en gastvrije sfeer die alle partijen samen wisten te creëren. De aandacht van de politie concentreert zich na de wedstrijd op de feestvierende Turkse bevolking van Eindhoven en omgeving.

Stop verkoop wijn
Rond 16.30 uur hebben gemeente Eindhoven, politie en drie ondernemers in de binnenstad uit voorzorg besloten om naast de verkoop van bier nu ook die van flessen wijn sterk te limiteren. Het betrof hier drie bedrijven gevestigd in de Heuvel Galerie. Op de Markt, de grootste verzamelplaats van supporters, werd net als op de andere wedstrijddagen alcoholarm bier in plastic bekers geschonken.
Verkeer en vervoer
Op het gebied van verkeer en vervoer kan gemeld worden dat het verkeer in de stad rustig is verlopen. Een storing aan de verkeerslichten op de Fellenoord zorgde voor enige opstopping, maar was na korte tijd weer verholpen. Op de transferia (grote parkeerplaatsen) aan de rand van de stad stonden ca. 615 Italiaanse auto s geparkeerd (transferium West) en 585 Zweedse auto s (transferium Zuid). De supporters zijn vanuit deze parkeerplaatsen met bussen naar het stadion gebracht. Naast deze vorm van gecombineerd vervoer waren er circa 70 bussen met Italiaanse, Zweedse en overige voetballiefhebbers. Eén vliegtuig met Italianen landde op Eindhoven Airport, naast een aantal privé-jets.
Aanhoudingen
Voor de wedstrijd zijn in de binnenstad van Eindhoven drie personen aangehouden voor illegale kaartverkoop. Het waren een 26-jarige Zweed, een 46-jarige Zweed en een 41-jarige Duitser. Bij het stadion zijn een 22-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Antwerpen aangehouden. Zij waren beiden in het bezit van een busje traangas. Een 23-jarige Italiaan kon zich niet legitimeren. Hij is aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie