Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorjaarsnota Berkel en Rodenrijs: sturingselement voor raad

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Voorjaarsnota 2000 : sturingselement voor de gemeenteraad

De gemeente heeft een voorjaarsnota opgesteld, die een overzicht geeft van het gemeentelijk beleid en de bestaande financiële situatie van de gemeente. Wanneer je een bepaald budget hebt en je wilt een aantal dingen doen, kun je tot de ontdekking komen, dat er voor al je wensen tegelijk niet voldoende geld is. In dat geval zul je dus keuzes moeten maken. Zo is dat in een gezinshuishouden, maar ook in de gemeente. Met de voorjaarsnota heeft de gemeenteraad een instrument in handen om te het beleid voor meerdere jaren vorm te geven en daarbij keuzes te maken. Het gaat daarbij om de jaren 2000 tot en met 2003. In de voorjaarsnota staan onder meer voorstellen voor incidenteel en meerjarig nieuw beleid en ombuigingen van het bestaande beleid. De nota geeft ook een overzicht van de uitvoering van het bestaande beleid en de consequenties daarvan voor de huidige financiële situatie. De begrotingspositie van de gemeente staat onder druk, maar er is toch ruimte gevonden voor de realisatie van nieuw beleid. We moeten rekening houden met de groei van de gemeente. Het huidige onderhoudsniveau van wegen, groen en riolering moet worden gehandhaafd, maar dat gaat door de groei wel meer kosten. Door de groei zal het aantal ambtenaren ook moeten worden uitgebreid. De bedoeling is dat eventuele toekomstige financiële meevallers worden aangewend voor de versterking van de reservepositie van de gemeente.

In de voorjaarsnota wordt veel nieuw beleid voorgesteld. Enkele punten zijn: de kosten van huisvesting van de gemeentelijke organisatie, de invoering van een web-site, de uitbreiding van de formatie van diverse afdelingen, hogere investeringskredieten voor de basisscholen in de Meerpolder en de huisvesting van de brandweer, het beschikbaarstellen van een budget voor het huisvestingsprogramma van het onderwijs. Op het terrein van welzijn is het laten vervallen van de bezuinigingen op de welzijnssubsidies een belangrijk punt, evenals de toekomstige inzet van een jongerenwerker. De verschillende commissies hebben al over de voorjaarsnota gesproken. Bij de raadsvergadering van 29 juni zal de raad de nota behandelen.
Wanneer u de nota wilt inzien of er vragen over hebt, kunt u contact opnemen met de heer H.W. Schilperoort van de afdeling communicatie, telefoon (010) 514 07 00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie